5 juli 2013

Verjaardagstaart voor de Dalai Lama bij de Chinese Ambassade

Als blijk van goede wil bood ICT samen met kunstenares Airco Caravan en twee Tibetanen vandaag de Chinese ambassade een verjaardagstaart aan ter gelegenheid van de 78ste verjaardag van de Dalai Lama. 


Kunstenares Airco Caravan en ICT director Tsering Jampa bij de Chinese Ambassade.

Kunstenares Airco Caravan heeft 16 Chinezen zonder dat zij dit wisten samen een schilderij van de Dalai Lama laten maken.

De twee Tibetanen, Sonam en Ame, hebben afgelopen maand met een fietstocht door Nederland gemaakt om aandacht te vragen voor de kritieke mensenrechten situatie in Tibet. De tocht begon bij het Vredespaleis en eindigde bij het Centraal Station in Den Haag onder grote belangstelling van omstanders en de media.


Kunstenares Airco Caravan, de fietsers Sonam en Ame, en ICT director Tsering Jampa bij het Vredespaleis in Den Haag.

Met deze actie wil ICT de Chinese regering uitnodigen een positieve verandering op gang te brengen in Tibet. De situatie van Tibetanen in Tibet blijft uitzonderlijk slecht en een positieve verandering in Tibet is bitter noodzakelijk. 

Tsering Jampa: “Hoewel het jammer is dat de Chinese regering de taart niet in ontvangst wilde nemen, is dit wel in lijn met hun beleid dat afbeeldingen van de Dalai Lama verboden zijn.” Klikt u hier voor een foto impressie van de dag.

Bekijk hier de overige foto’s.

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer