fbpx
schenken met belastingvoordeel

haal meer uit jouw gift

 

Ons werk vraagt om een lange adem en daarvoor is blijvende steun van cruciaal belang. Je mag alleen donaties aftrekken indien zij minimaal 1% en maximaal 10% van je bruto-inkomen bedragen. Maar als je besluit om ons voor minimaal vijf jaar te steunen, kun je ons meer schenken zonder dat je dat meer kost. Je bent dan kosteloos verzekerd van belastingvoordeel, ongeacht het bedrag dat je schenkt.

Dit heet een periodieke schenking. Door een periodieke schenking weten wij dat wij voor langere tijd op jouw steun kunnen rekenen. Daarmee kunnen wij structureel blijven strijden voor mensenrechten in Tibet.

 

De voordelen van periodiek schenken:

 • Je mag de volledige gift jaarlijks aftrekken van je belastbaar inkomen, ongeacht de hoogte van je gift of je inkomen.
 • Over dat bedrag betaal je dus geen inkomstenbelasting, een voordeel dat afhankelijk van je inkomen kan oplopen tot bijna 52% van jouw giftbedrag.
 • Je kunt jouw belastingvoordeel gebruiken om je steun aan de International Campaign for Tibet te verhogen. Je werkt structureel aan vrijheid en een oplossing voor Tibet.

bereken hier jouw belastingvoordeel

Hoe werkt het?

 • Je schenkt een vast bedrag per jaar.
 • De looptijd van je schenking is minimaal vijf jaar.
 • De periodieke schenking kan vastgelegd worden zonder tussenkomst van een notaris.
 • De gift is vastgelegd in een schriftelijke schenkingsovereenkomst. International Campaign for Tibet heeft hiervoor een formulier, dat je kan downloaden of online invullen. Als je wilt, sturen we het formulier ook graag per post.
 • Bij downloaden: klik hieronder op “Download formulier”, vul je gegevens in en stuur het naar het op het formulier vermelde adres.
 • Bij online invullen: klik op “Regel het online”, vul jouw gegevens in en onderteken digitaal.
  Nadat wij het formulier online of per post van je retour hebben ontvangen, vullen wij de benodigde gegevens aan en sturen het formulier naar je terug voor je eigen administratie.

Meer steun voor hetzelfde geld

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen jouw belastingvoordeel ten goede te laten komen aan de International Campaign for Tibet. Dan kunnen wij nog meer doen, zonder dat het jou meer kost.

Hieronder vind je een rekenvoorbeeld:

Voorbeeldberekening* Gewone schenking Periodieke schenking
Jaarlijkse bijdrage aan ICT € 150,- € 250,-
Teruggave belasting € 0,- € 101,-
Jouw jaarlijkse netto bijdrage aan ICT € 150,- 149,-

* Dit voorbeeld gaat uit van een tarief inkomstenbelasting van 40,4 procent; de belastingteruggave is afhankelijk van je belastingtarief.

Mocht je toch nog vragen hebben of meer informatie wensen, neem gerust contact op met Christa Meindersma via email (christa.meindersma@savetibet.nl) of telefoon (020 – 330 8265)

Andere manieren om te steunen

Ik steun ict met een gift

Ons werk eenmalig steunen met een online donatie? Dat kan snel en eenvoudig.

Doneren

Ik steun ict met mijn tijd

We zoeken altijd mensen die ons kunnen helpen als vrijwilliger. Meer weten?

Meld je aan