schenken met belastingvoordeel

Haal meer uit je gift, voor jezelf en Tibet!

Ons werk vraagt om een lange adem en daarvoor is blijvende steun van cruciaal belang. Door een periodieke schenking weten wij dat we voor een langere tijd op jouw steun kunnen rekenen, en geniet je zelf belastingvoordeel: een win-win situatie. 

Met jouw steun kunnen wij structureel blijven strijden voor mensenrechten in Tibet.

Met enkele giften of machtigingen mag je donaties aftrekken indien alle giften van dat jaar samen minimaal 1% en maximaal 10% van je bruto-inkomen bedragen. Echter, wanneer je besluit om ons voor minimaal vijf jaar te steunen, kun je ons meer schenken zonder dat je dat meer kost. Je bent dan kosteloos verzekerd van belastingvoordeel, ongeacht het geschonken bedrag.

De voordelen van periodiek schenken:

 • Je mag de volledige gift jaarlijks aftrekken van je belastbaar inkomen, ongeacht de hoogte van je gift of je inkomen.
 • Over dat bedrag betaal je dus geen inkomstenbelasting, een voordeel dat afhankelijk van je inkomen kan oplopen tot bijna 52% van jouw giftbedrag.
 • Je kunt jouw belastingvoordeel gebruiken om je steun aan de International Campaign for Tibet te verhogen. Je werkt structureel aan vrijheid en een oplossing voor Tibet.
 • Hoe gaat het in zijn werk?

  Hoe werkt het?

  • Je schenkt een vast bedrag per jaar. Dit kunnen wij via een automatische incasso regelen, of u kunt de gift zelf overmaken, en dit mag in één keer, of in delen worden geschonken.
  • De looptijd van je schenking is voor minimaal vijf jaar. Ben jij een structurele gever? Dan kan een periodieke schenking uitkomst bieden!
  • Komt u onverhoeds te overlijden of gaat u failliet? Dan kunt u de overeenkomst uiteraard tussentijds opzeggen. De periodieke schenking kan vastgelegd worden zonder tussenkomst van een notaris. Lees hier meer over periodiek schenken op de website van de belastingdienst.
  • De gift is vastgelegd in een schriftelijke schenkingsovereenkomst.
  • International Campaign for Tibet stuurt alle informatie over periodiek schenken, inclusief een schenkingsovereenkomst op. Deze overeenkomst sturen wij in tweevoud op: één formulier voor de schenker, en één formulier voor de ontvanger. Deze informatie kan je hiernaast in het formulier aanvragen. Wij sturen dan alle informatie met de overeenkomsten op per post of per e-mail, geef dit graag aan op het formulier.
 • Meer steun voor hetzelfde geld

  Meer steun voor hetzelfde geld

  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen jouw belastingvoordeel ten goede te laten komen aan de International Campaign for Tibet. Dan kunnen wij nog meer doen, zonder dat het jou meer kost.

  Hieronder vind je een rekenvoorbeeld: *Voorbeeld berekening periodiek schenken

  * Dit voorbeeld gaat uit van een tarief inkomstenbelasting van 40,4 procent; de belastingteruggave is afhankelijk van je belastingtarief.

  Bereken hier jouw belastingvoordeel

 

Mocht je vragen hebben of meer informatie wensen, neem gerust contact met ons op via email ([email protected]) of per telefoon (020 – 330 8265)

Andere manieren om te steunen

Ik steun ict met een gift

Ons werk eenmalig steunen met een online donatie? Dat kan snel en eenvoudig.

Doneren

Ik steun ict met mijn tijd

We zoeken altijd mensen die ons kunnen helpen als vrijwilliger. Meer weten?

Meld je aan