Over International Campaign for Tibet

Zolang de Tibetanen strijden voor vrijheid en tegen onderdrukking komen wij in actie om hun stem te versterken: we onderzoeken de ontwikkelingen in Tibet, voeren campagne, lobbyen bij regeringen en delen informatie.

Ons verhaal

Wij zijn een wereldwijde beweging van mensen die zich inzet voor vrijheid en respect voor de fundamentele rechten van Tibetanen. Wij laten ons inspireren door de weerbaarheid, moed en veerkracht van Tibetanen in Tibet.

Al 30 jaar voeren we, samen met meer dan 100.000 vrienden, actie voor een vreedzame oplossing in Tibet.

Ons verhaal

Onze organisatie

Tibetanen in Tibet die hun leven wagen om informatie met ons te delen, onderzoekers van mensenrechtenschendingen in Tibet, Tibetaanse data analisten, schrijvers van rapporten, lobbyisten, jonge mensen op sociale media, bedenkers van campagnes, vrijwilligers die onze stands bemannen, Tibetanen die handtekeningen ophalen, fondsenwervers, vrijwilligers die onze database op orde houden, bevlogen bestuursleden, betrokken donateurs. Samen vormen wij de International Campaign for Tibet.

Onze organisatie

Onze successen

In 2019 werd:

  1. Nieuw Tibet-beleid geformuleerd door Minister Blok van Buitenlandse Zaken: Tibetanen gaan over de opvolging van de Dalai Lama en China moet zich niet mengen in religieuze aangelegenheden, en steun voor onderhandelingen tussen China en de Dalai Lama;
  2. De Tibet Policy and Support Act in de VS House en Senate geïntroduceerd: De VS erkent niet een door China aangestelde opvolger van de Dalai Lama en zullen geen nieuw Chinees consulaat in de VS toestaan zolang de VS geen consulaat in Lhasa mogen openen;
  3.  Tsering Jampa, directeur ICT-Europe, uitgenodigd te spreken tijdens een parlementaire hoorzitting over Tibet;
  4.  Richard Gere, ere-voorzitter van ICT-Europe, ereburger van de stad Florence;
  5.  Een op-ed dat oproept Tibet niet dood te zwijgen, ondertekend door 32 prominente Nederlanders;
  6.  Het Tibetaanse parlement-in-ballingschap ontvangen door de Vaste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken.
Lees meer

Contact

Heb je een opmerking of suggestie voor ons? Laat het ons weten. Klachten en suggesties voor verbetering gaan ons aan het hart en nemen we serieus.

Ook voor overige opmerkingen kun je contact met ons opnemen.

Contact

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF