fbpx

Geef om hun vrijheid!

Steun het Politieke Gevangenen Partner Fonds

 

Tibetanen die in Tibet vreedzaam voor hun rechten opkomen, betalen daarvoor een hoge prijs. Zij worden onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten, gemarteld en aan uitermate vernederende ‘heropvoeding’ onderworpen.

Al 30 jaar zet ICT zich in voor vrijlating van deze politieke gevangenen. Maar ook na hun vrijlating zijn de beproevingen niet voorbij en zijn onze zorg en steun hard nodig. Daarom heeft ICT voor 2020 het ‘Politieke Gevangenen Partner Fonds’ opgericht.

‘Ik doe alsof ik blij ben maar het is onmogelijk om gelukkig te zijn’ – Phuntsok Nyidron

Voormalig politieke gevangene Phuntsok Nyidron is 15 jaar gevangen gehouden voor deelname aan een vreedzame demonstratie. Nu werkt ze in een bloemenzaak in Zwitserland, waar ze probeert haar leven op te pakken. Dit is erg lastig omdat zij de taal niet (goed) spreekt, ze is ontworteld. Ze mist haar familie in Tibet, en weet dat ze haar eigen ouders nooit meer zal kunnen spreken of terugzien. Bekijk hierboven haar emotionele oproep.

Samen met voormalig politieke gevangenen in ballingschap, gaan we een partnerschap aan om de levensomstandigheden van voormalig politieke gevangenen in Tibet te verbeteren.

 

Jouw partnerschap is onmisbaar!

 

Met een gift maak je dit mogelijk:

    • Ondersteuning bij medische zorg: €50.000,-. We investeren in het fysieke en mentale herstel van voormalig politieke gevangenen, omdat zij zichtbare en onzichtbare wonden hebben overgehouden aan de tijd in gevangenschap.
    • Directe Economische steun: €30.000,-. Voormalig politieke gevangenen kunnen vaak geen baan krijgen, en familieleden kunnen niet helpen omdat zij onder controle staan. Wij helpen door beroepsopleidingen en taalcursussen te geven.
    • Sociale ondersteuning: €30.000,-. Politieke gevangenen netwerk support voor de kinderen van politieke gevangenen, en ondersteuning voor politieke  gevangenen na vrijlating.
    • Memoires: €25.000,-. ICT ondersteunt voormalig politieke gevangenen bij het schrijven, vertalen en uitbrengen van memoires.

In totaal hebben we €135.000,- nodig om voormalig politieke gevangenen te helpen met alle beoogde projecten.  Help jij mee om dit doel te bereiken?

Investeer mee in ons Politieke Gevangenen Partner Fonds !

Als je meer informatie wilt, of een gift wilt doen voor dit project, neem dan contact op met Christa Meindersma via email christa.meindersma@savetibet.nl of telefoon: 020 330 8265.

 

Meer lezen over dit project?

Open hier alvast online de brochure met meer informatie over het ‘Politieke Gevangenen Partner Fonds’ en neem contact met ons op voor meer informatie en mogelijkheden van investeren in dit speciale project.

 

Onze innige dank voor jouw steun!