Geef om hun vrijheid!

Steun het Politieke Gevangenen Partner Fonds

 

Tibetanen die in Tibet vreedzaam voor hun rechten opkomen, betalen daarvoor een hoge prijs. Zij worden onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten, gemarteld en aan uitermate vernederende ‘heropvoeding’ onderworpen.

Al 30 jaar zet ICT zich in voor vrijlating van Tibetaanse politieke gevangenen. Maar ook na hun vrijlating zijn de beproevingen niet voorbij en zijn onze zorg en steun hard nodig. Daarom heeft International Campaign for Tibet afgelopen jaar het Politieke Gevangenen Partner Fonds opgericht.

Samen met Tibetaanse voormalige politieke gevangenen in ballingschap gaan we een partnerschap aan, om samen de levensomstandigheden van voormalige politieke gevangenen in Tibet te verbeteren.

‘Ik doe alsof ik blij ben maar het is onmogelijk om gelukkig te zijn’ – Phuntsok Nyidron

Voormalig politieke gevangene Phuntsok Nyidron is 15 jaren gevangen gehouden voor haar deelname aan een vreedzame demonstratie. Nu werkt ze in een bloemenwinkel in Zwitserland, waar ze probeert om haar leven op te pakken. Dit is erg moeilijk omdat zij de taal niet (goed) spreekt. Ze mist haar familie in Tibet, en weet dat ze haar eigen ouders nooit meer zal kunnen spreken of terugzien. Ze is ontworteld. Bekijk in de video haar emotionele verhaal.

Uw partnerschap is onmisbaar!

Met uw steun aan het Politieke Gevangenen Partner Fonds maakt u het volgende mogelijk:

    • Ondersteuning bij medische zorg: We investeren in het fysieke en mentale herstel van voormalig politieke gevangenen, omdat zij zichtbare en onzichtbare wonden hebben overgehouden aan de tijd in gevangenschap.
    • Directe Economische steun: Voormalig politieke gevangenen kunnen vaak geen baan krijgen, en familieleden kunnen niet helpen omdat zij onder controle staan. Wij helpen door beroepsopleidingen en taalcursussen te geven.
    • Sociale ondersteuning: Politieke gevangenen netwerk support voor de kinderen van politieke gevangenen, en ondersteuning voor politieke  gevangenen na vrijlating.
    • Memoires: ICT ondersteunt voormalig politieke gevangenen bij het schrijven, vertalen en uitbrengen van memoires.

In totaal hebben we in 2021 een bedrag van €50.000 nodig om voormalig politieke gevangenen te helpen met alle beoogde projecten. Helpt u mee om dit doel te bereiken?

 

Wordt ook partner van het Politieke Gevangenen Partner Fonds!

Open alvast de online brochure met meer informatie. Mocht u de informatiebrochure via de post wilt ontvangen, of als u een gift wilt doen voor dit project neem dan contact op met Inge Hoekstra, Fundraising manager bij International Campaign for Tibet Europe, via email: [email protected] of telefonisch via: 020 330 8265. Bedankt voor uw steun aan International Campaign for Tibet Europe!

.

Politieke gevangenen Tibet- profielfoto's

.

Bedankt voor uw steun!