Ons verhaal

Onze beweging

Wij zijn een wereldwijde beweging van mensen die zich inzet voor vrijheid en respect voor de fundamentele rechten van Tibetanen. Wij laten ons inspireren door de weerbaarheid, moed en veerkracht van Tibetanen in Tibet.

Al 30 jaar voeren we, samen met meer dan 100.000 vrienden, actie voor een vreedzame oplossing in Tibet, vrijlating van politieke gevangenen, respect voor Tibet’s fragiele ecosysteem, behoud van de Tibetaanse cultuur en taal, en terugkeer van de Dalai Lama naar Tibet. Met onze acties versterken wij de stem van Tibetanen in Tibet.

Wij onderzoeken de actuele situatie in Tibet, informeren beleidsmakers en laten geen kans onbenut om Tibet onder de aandacht te brengen van media en publiek. Door ons werk worden de verhalen van Tibetanen gehoord en niet overstemd door steeds luidere Chinese propaganda

Met onze beweging houden we Tibet op de agenda, nationaal en internationaal, bij de VN, de EU en UNESCO. We weten waar en hoe we een verschil kunnen maken.

Onze missie

De International Campaign for Tibet (ICT) voert campagne voor vrijheid en respect voor de fundamentele rechten van Tibetanen. 

Onze stip op de horizon is dat Tibetanen in vrijheid over hun eigen toekomst kunnen beslissen en hun eigen economische, sociale en culturele ontwikkeling vorm kunnen geven.

Onze werkwijze

Wij onderzoeken de actuele situatie in Tibet, lobbyen beleidsmakers, voeren actie, brengen actuele ontwikkelingen in Tibet onder de aandacht van media en publiek en steunen concrete projecten in en buiten Tibet.

Onze werkwijze

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief