Onze organisatie

Dit is International Campaign for Tibet

Tibetanen in Tibet die hun leven wagen om informatie met ons te delen, onderzoekers van mensenrechtenschendingen in Tibet, Tibetaanse data analisten, schrijvers van rapporten, lobbyisten, jonge mensen op sociale media, bedenkers van campagnes, vrijwilligers die onze stands bemannen, Tibetanen die handtekeningen ophalen, fondsenwervers, vrijwilligers die onze database op orde houden, bevlogen bestuursleden, betrokken donateurs. Samen vormen wij de International Campaign for Tibet.

In 2005 ontvingen wij de Geuzenpenning voor onze niet aflatende strijd voor de rechten en vrijheden van het Tibetaanse volk: “Met de toekenning van de Geuzenpenning spreekt de stichting bewondering uit voor de geweldloze strijd van het Tibetaanse volk en brengt de stichting deze strijd opnieuw onder de aandacht”.

Internationaal

Wij zijn een wereldwijde organisatie. 

Ons eerste kantoor in Washington werd in 1988 opgericht. Lodi Gyari, hoofdonderhandelaar voor de Dalai Lama in gesprekken met China, speelde een bepalende rol in de ontwikkeling van ICT als een van de belangrijkste Tibet-groepen in de wereld. Hij is in 2018 overleden. Ons kantoor in Washington richt zich voornamelijk op politieke lobby van het Amerikaanse Congres en de Senaat. In 1999 volgde ons kantoor in Amsterdam dat zich richt op Europa. Daarna opende ICT kantoren in Berlijn en Brussels. Om ook Azië te kunnen bestrijken hebben wij een partner relatie met de Australia Tibet Council. 

Bestuursleden

Ons bestuur bestaat uit 7 personen en is internationaal van samenstelling. Bestuursleden worden benoemd door het bestuur voor een termijn van 4 jaar. De organisatie legt verantwoording af aan het bestuur. Het bestuur keurt de jaarrekening goed.  

 • Richard Gere is voorzitter van ICT-US en ere-voorzitter van ICT-Europe.
 • Voorzitter: Christina Jansen (Nederland)
 • Secretaris en Penningmeester: Jan Willem den Besten (Nederland)
 • Leden: Jan Andersson (Duitsland), Adam Koziel (Polen), Tempa Tsering (India), Martin Bursik (Tsjechië).

Team ICT Europe

Ons team bestaat uit zeven medewerkers in Amsterdam & Brussel. Daarnaast hebben wij een aantal vaste en wisselende vrijwilligers.

ICT Europe’s vaste medewerkers zijn:

 • Wangpo Tethong, Executive Director
 • Vincent Metten, EU Policy Director (Brussel) 
 • Melanie Blondelle, EU Advocacy Officer (Brussel)
 • Choezom, Personal Assistant Executive Director
 • Laila Tara, Communications & Campaigns Officer
 • Ziad Alkamoua, Finance Administration Officer
 • Tenzin Choedon, Intern ICT Europe

Onze achterban

ICT is een beweging van meer dan 100.000 mensen wereldwijd. Dit zijn niet alleen mensen die ons werk financieel steunen. Dit zijn ook mensen die actievoeren of vrijwilligerswerk doen. In Nederland steunen meer dan 50.000 mensen ons werk op de een of andere manier. En dat aantal blijft alleen maar groeien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief