9 September 2019

Tibet Actie Team voert campagne: 'Zet Tibet terug op de kaart' tijdens de hoorzitting over China notitie

In reactie op de in mei gepresenteerde China-Nota van de Nederlandse regering, waarbij de mensenrechtensituatie in Tibet niet wordt genoemd, is ICT een campagne gestart om Tibet weer op de politieke agenda te plaatsen. De campagne werd op 6 juli, de 84ste verjaardag van de Dalai Lama gelanceerd en ondersteund door 32 prominente Nederlanders die in een open brief, gepubliceerd op 6 juli in de Volkskrant, de Nederlandse regering opriepen Tibet terug op de kaart te zetten.

Afgelopen zomer reisde ICT’s Tibet Actie Team, ondersteund door enthousiaste lokale vrijwilligers en Tibetanen, vervolgens door naar Groningen, Nijmegen, Utrecht Rotterdam en Den Haag om steun te mobiliseren voor de petitie gericht aan de 13 buitenland woordvoerders van de politieke partijen. Inmiddels hebben meer dan 9000 Nederlanders naar hun partijleden geschreven en hen aangespoord ervoor te zorgen dat de mensenrechtensituatie in Tibet altijd wordt vermeld in de betrekkingen met China.

Op maandag 9 september, terwijl Tsering Jampa, directeur van ICT-Europa, de Kamerleden toesprak tijdens de hoorzitting over de Nederlandse China strategie, voerde het Tibet Actie Team samen met 50 Tibetanen actie buiten de Tweede Kamer op Het Plein en informeerde het publiek over de mensenrechtenschendingen door China in Tibet.

Op 24 september biedt ICT opgehaalde handtekeningen aan in de Tweede Kamer, voorafgaande aan het plenaire debat over de China notitie met Stef Blok, Minister van Buitenlandse Zaken, op 30 september van 12-16 uur.

Laat je stem horen voor Tibet! Teken en deel de petitie ‘Zet Tibet terug op de kaart’ en sluit je aan op 30 september bij de demonstratie op Het Plein, in Den Haag van 11-16 uur. 

Share this
24 May 2024

Activisten protesteren tegen Xi Jinping in Parijs

23 May 2024

Saka Dawa 2024: Een maand ter ere van Boeddha’s leven