Geef Politieke Gevangenen een Gezicht

Politieke gevangenen

“Tijdens mijn gevangenschap hield ik moed door de gedachte dat er ergens op de wereld mensen waren die zich bekommerden om mijn lot’. – voormalig politiek gevangene Dhondup Wangchen

Geef politieke gevangene, Lhamo Kyab een gezicht!

Tibetaanse schoollerares veroordeeld tot 15 jaar gevangenschap wegens “vermeende betrokkenheid bij politieke activiteiten”.

Laat Lhamo Kyab weten dat ze niet alleen is.

Stuur haar een persoonlijk bericht

In 2008 werd Lhamo Kyab ‘s avonds laat weggehaald van een school waar ze werkte. Eerst werd haar huis doorzocht, vervolgens werd ze naar een “geheim” detentiecentrum gebracht waar ze werd ondervraagd over “vermeende betrokkenheid bij politieke activiteiten”.

Er was geen uitleg aan haar familie waarom ze werd meegenomen. Lhamo Kyab werd bijna twee jaar in geheime hechtenis gehouden, zonder contact met haar familie of een advocaat. In januari 2010 veroordeelde een rechtbank Lhamo Kyab tot 15 jaar gevangenisstraf voor het “in gevaar brengen van de staatsveiligheid”. Er is geen nieuws sinds haar detentie in 2008, maar er wordt gevreesd voor haar gezondheid.

 

Lees hun verhaal

Geef de politieke gevangenen een gezicht!

Door aandacht te vestigen op Tibetaanse politieke gevangenen en ze een gezicht te geven, laten we de Chinese autoriteiten weten dat de wereld toekijkt.

Leer deze politieke gevangenen in 2020 kennen en geef hoop aan deze moedige Tibetanen.

Bekijk hun verhaal

Kom in actie!

Stuur een bericht naar een politieke gevangene.

Wij zijn de stem voor de Tibetaanse politieke gevangenen die onderdrukt worden.

Laat ze weten dat je aan ze denkt!

Stuur een bericht

Help mee

Steun het ‘Politieke Gevangenen Partner Fonds’.

Politieke gevangenen hebben de moed gehad om zich uit te spreken voor vrijheid, en hebben daar een hoge prijs voor betaald. Help mee om de voormalig politieke gevangenen een goede basis te geven om hun leven weer op te pakken.

Lees meer

Politieke gevangenen in Tibet hebben altijd in de frontlinie gestaan voor vrijheid en mensenrechten. Op een vreedzame manier hebben zij zich ingezet voor vrijheid. Vrijheid om hun eigen taal te gebruiken en te onderwijzen, vrijheid om hun eigen religie te beoefenen en vrijheid van meningsuiting. Zij zijn degenen die hiervoor een buitengewoon hoge prijs hebben betaald. Omdat hun gevangenschap ingaat tegen basale mensenrechten, hebben we ons altijd intensief ingezet voor de vrijlating van Tibetaanse politieke gevangenen. Vaak met succes.

Maar wij kunnen dit niet alleen. Help daarom mee en laat deze moedige Tibetanen weten dat zij niet alleen zijn.

 

Help de politieke gevangenen hun vrijheid terug te krijgen.

Steun onze acties met een gift!

Doneer nu