Geef Politieke Gevangenen een Gezicht

Politieke gevangenen

“Tijdens mijn gevangenschap hield ik moed door de gedachte dat er ergens op de wereld mensen waren die zich bekommerden om mijn lot’. – voormalig politiek gevangene Dhondup Wangchen

Geef politieke gevangene, Kunchok Tsephel een gezicht!

Tibetaanse blogger en oprichter van Tibetaanse taalwebsite Chomei (boterlamp) is opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar wegens ‘onthullen van staatsgeheimen’.

Laat Kunchok Tsephel weten dat hij niet alleen is!

Stuur hem een persoonlijk bericht

In 2009 werd Kunchok Tsephel opgepakt en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar wegens het ‘Onthullen van staatsgeheimen’ tijdens een besloten hoorzitting. Als gevolg van politieke gevoeligheid, gebrek aan een behoorlijk proces en algemene onduidelijkheid rond zaken betreffende ‘staatsgeheimen’, is de precieze reden voor zijn oordeel en de harde veroordeling nog steeds niet bekend.

De zaak van Kunchok Tsephel blijft erg geheimzinnig en er zijn grote zorgen voor zijn welzijn. Hij moet zijn onterechte straf volledig uitzitten tot 2024.

Lees hun verhaal

Geef de politieke gevangenen een gezicht!

Door aandacht te vestigen op Tibetaanse politieke gevangenen en ze een gezicht te geven, laten we de Chinese autoriteiten weten dat de wereld toekijkt.

Leer deze politieke gevangenen in 2020 kennen en geef hoop aan deze moedige Tibetanen.

Bekijk hun verhaal

Kom in actie!

Stuur een bericht naar een politieke gevangene.

Wij zijn de stem voor de Tibetaanse politieke gevangenen die onderdrukt worden.

Laat ze weten dat je aan ze denkt!

Stuur een bericht

Help mee

Steun het ‘Politieke Gevangenen Partner Fonds’.

Politieke gevangenen hebben de moed gehad om zich uit te spreken voor vrijheid, en hebben daar een hoge prijs voor betaald. Help mee om de voormalig politieke gevangenen een goede basis te geven om hun leven weer op te pakken.

Lees meer

Politieke gevangenen in Tibet hebben altijd in de frontlinie gestaan voor vrijheid en mensenrechten.

Op een vreedzame manier hebben zij zich ingezet voor vrijheid. Zij zijn degenen die hiervoor een buitengewoon hoge prijs hebben betaald.

Omdat hun gevangenschap ingaat tegen basale mensenrechten, hebben wij ons altijd intensief ingezet voor de vrijlating van Tibetaanse politieke gevangenen. Vaak met succes. International Campaign for Tibet doet er alles aan om de verhalen van deze Tibetaanse politieke gevangenen te vertellen. Maar wij kunnen dit niet alleen.

Help daarom mee en laat deze moedige Tibetanen weten dat zij niet alleen zijn.

 

Help de politieke gevangenen hun vrijheid terug te krijgen.

Steun onze acties met een gift!

Doneer nu