Op 10 maart organiseerden de International Campaign for Tibet en de World Uyghur Congress een verkiezingsdebat over China, met name de onderdrukking door China van de Tibetanen en de Oeigoeren.

In het debat gingen kandidaat-Kamerleden in discussie over het Chinese beleid ten aanzien van Tibetanen en Oeigoeren en de invloed van China op onze samenleving en op mensenrechten wereldwijd. Het debat zal via livestream uit Nieuwspoort te volgen zijn.

Een belangrijk onderwerp van de komende Tweede Kamerverkiezingen is hoe we ons verhouden tot de toenemende invloed van China in Nederland en wereldwijd en wat we kunnen en moeten doen om de Chinese vernietiging van de Tibetanen en de Oeigoeren een halt toe te roepen.

Kijk het debat van 10 maart hier terug:

ICT-Europe en de World Uyghur Congress nodigden tijdens dit Verkiezingsdebat 2021: China’s onderdrukking van Tibetanen en Oeigoeren huidige en aankomende Tweede Kamerleden uit om hierover met elkaar in discussie te gaan.

 

 

Politici die deelnamen aan het debat zijn: Martijn van Helvert (CDA), Kirsten van den Hul (PvdA), Sara Murawski (SP), Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks), Roelien Kamminga (VVD) en Salima Belhaj (D66).

Onder leiding van debatleider Pim van Galen en met inbreng van in Nederland woonachtige Tibetanen en Oeigoeren gingen de kandidaat-Kamerleden met elkaar de discussie over de uitdagingen en dilemma’s die zij zien in relatie tot China en hoe zij zich de komende periode gaan inzetten voor de mensenrechten van Tibetanen en Oeigoeren. 

Kijk het verkiezingsdebat 2021 hier terug

De livestream van 10 maart staat nu op YouTube:

 

Het Verkiezingsdebat 2021 is een samenwerking tussen: