International Campaign for Tibet heeft een brief verstuurd aan politieke partijen over de verkiezingen met vier vragen over Tibet. Lees hier de antwoorden van de VVD

  • Kunt u in 1 woord een omschrijving geven van de mensenrechtensituatie in Tibet?

De VVD vindt de mensenrechtensituatie in Tibet zeer zorgwekkend

  • Als uw partij gaat regeren, of in de oppositie komt, wat gaat u doen om de mensenrechtenschendingen in Tibet aan de orde te stellen?

Nederland kan het beste in Europees verband aandacht vragen voor de problematiek in Tibet. Het kabinet heeft dit de afgelopen jaren ook gedaan. De VVD wil op deze lijn doorgaan. 

  • Bent u bereid om deel te nemen aan een onderzoeksmissie naar Tibet of bij de VN aan te dringen op zon missie?

Het kabinet pleit bij de VN voor een onderzoeksmissie naar de situatie van de Oeigoeren en Tibetanen, en dat kan op steun van de VVD rekenen.

  • Hoe gaat u zich ervoor inzetten dat Chinese functionarissen die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen in Tibet, op de EU sanctielijst worden geplaatst? 

STUUR EEN BEDANKMAIL NAAR DE VVD

Het sturen van een e-mail hebben wij heel makkelijk voor je gemaakt:

Stap 1: klik op de button “stuur een bericht”. Jouw e-mail programma wordt nu automatisch geopend, inclusief het e-mail adres van de partij en onze voorgestelde tekst.

Stap 2: pas de tekst aan (optioneel). Natuurlijk kun je onze voorgestelde tekst naar eigen wens aanpassen. Dit kan gewoon door in de e-mail tekst toe te voegen. Vergeet ook niet je eigen naam onder de e-mail te plaatsen.

Stap 3. klik op verzenden. Ja, zo simpel is het!​

STUUR EEN E-MAIL NAAR de VVD!

Klik hier om terug te gaan naar de Stemwijzer voor Tibet

 

Stemwijzer voor Tibet