International Campaign for Tibet heeft een brief verstuurd aan politieke partijen over de verkiezingen met vier vragen over Tibet. Lees hier de antwoorden van de SP

  • Kunt u in 1 woord een omschrijving geven van de mensenrechtensituatie in Tibet?

Abominabel

  • Als uw partij gaat regeren, of in de oppositie komt, wat gaat u doen om de mensenrechtenschendingen in Tibet aan de orde te stellen?

De SP zal in de Tweede Kamer aandacht blijven vragen voor de ernstige mensenrechtenschendingen in Tibet en aan blijven dringen op toegang tot de regio, dialoog met vertegenwoordigers van de Tibetanen en maatregelen tegen de verantwoordelijken. 

  • Bent u bereid om deel te nemen aan een onderzoeksmissie naar Tibet of bij de VN aan te dringen op zon missie?

De SP is hiertoe graag bereid. In het verleden hebben wij dit ook geregeld voorgesteld. 

  • Hoe gaat u zich ervoor inzetten dat Chinese functionarissen die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen in Tibet, op de EU sanctielijst worden geplaatst? 

Verantwoordelijken voor ernstige mensenrechtenschendingen dienen bestraft te worden. Voorstellen hiertoe in de Tweede Kamer steunt de SP, zeker ook het gebruik van sanctielijsten.

STUUR EEN BEDANKMAIL NAAR DE SP

Het sturen van een e-mail hebben wij heel makkelijk voor je gemaakt:

Stap 1: klik op de button “stuur een e-mail”. Jouw e-mail programma wordt nu automatisch geopend, inclusief het e-mail adres van de partij en onze voorgestelde tekst.

Stap 2: pas de tekst aan (optioneel). Natuurlijk kun je onze voorgestelde tekst naar eigen wens aanpassen. Dit kan gewoon door in de e-mail tekst toe te voegen. Vergeet ook niet je eigen naam onder de e-mail te plaatsen.

Stap 3. klik op verzenden. Ja, zo simpel is het!​

STUUR EEN E-MAIL NAAR DE SP!

Klik hier om terug te gaan naar de Stemwijzer voor Tibet

 

Stemwijzer voor Tibet