International Campaign for Tibet heeft een brief verstuurd aan politieke partijen over de verkiezingen met vier vragen over Tibet. Lees hier de antwoorden van de PvdD

  • Kunt u in 1 woord een omschrijving geven van de mensenrechtensituatie in Tibet

Mensonterend.

  • Als uw partij gaat regeren, of in de oppositie komt, wat gaat u doen om de mensenrechtenschendingen in Tibet aan de orde te stellen?

Het Nederlandse buitenlandbeleid is nu vaak gericht op handel en niet op het opkomen voor mensenrechten. Vanuit het mensenrechtenperspectief moeten we eerlijk kijken naar welke houding we zouden moeten innemen tegenover China om die mensenrechten ook daadwerkelijk autonoom te kunnen verdedigen. Wat ons betreft komt er dan ook geen investeringsverdrag tussen China en de EU zolang de Chinese overheid zich schuldig maakt aan mensenrechtenschendingen. In plaats van meer handel en investeringen wil de Partij voor de Dieren dat Nederland zich stevig gaat uitspreken voor mensenrechten en het recht op zelfbeschikking van onderdrukte volken zoals de Tibetanen, en zal zich hiervoor blijven inzetten.

  • Bent u bereid om deel te nemen aan een onderzoeksmissie naar Tibet of bij de VN aan te dringen op zo’n missie?

Uiteraard. Een onafhankelijke onderzoeksmissie naar Tibet is een belangrijke eerste stap naar gerechtigheid en zelfbeschikking voor de Tibetanen en de Partij voor de Dieren zal voorstellen hiertoe blijven steunen.

  • Hoe gaat u zich ervoor inzetten dat Chinese functionarissen die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen in Tibet, op de EU sanctielijst worden geplaatst? 

Mensenrechtenschendingen zijn onacceptabel en moeten onderhevig zijn aan sancties. De Partij voor de Dieren zal zich hiervoor blijven uitspreken.

STUUR EEN BEDANKMAIL NAAR PVDD

Het sturen van een e-mail hebben wij heel makkelijk voor je gemaakt:

Stap 1: klik op de button “stuur een bericht”. Jouw e-mail programma wordt nu automatisch geopend, inclusief het e-mail adres van de partij en onze voorgestelde tekst.

Stap 2: pas de tekst aan (optioneel). Natuurlijk kun je onze voorgestelde tekst naar eigen wens aanpassen. Dit kan gewoon door in de e-mail tekst toe te voegen. Vergeet ook niet je eigen naam onder de e-mail te plaatsen.

Stap 3. klik op verzenden. Ja, zo simpel is het!​

STUUR EEN E-MAIL NAAR PVDD!

Klik hier om terug te gaan naar de Stemwijzer voor Tibet

 

Stemwijzer voor Tibet