International Campaign for Tibet heeft een brief verstuurd aan politieke partijen over de verkiezingen met vier vragen over Tibet. Lees hier de antwoorden van de D66

  • Kunt u in 1 woord een omschrijving geven van de mensenrechtensituatie in Tibet

Huiveringwekkend.

  • Als uw partij gaat regeren, of in de oppositie komt, wat gaat u doen om de mensenrechtenschendingen in Tibet aan de orde te stellen?

D66 wil dat er persoonsgerichte sancties volgen op de mensenrechtenschendingen die de Chinese overheid zowel in Tibet als Xinjiang pleegt.

  • Bent u bereid om deel te nemen aan een onderzoeksmissie naar Tibet of bij de VN aan te dringen op zo’n missie?

Absoluut. Daar heeft D66 ook al heel vaak op aangedrongen.

  • Hoe gaat u zich ervoor inzetten dat Chinese functionarissen die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen in Tibet, op de EU sanctielijst worden geplaatst? 

Het EU-sanctieregime is opgericht op initiatief van kamerlid Sjoerd Sjoerdsma en Pieter Omtzigt. D66 heeft er dus bij uitstek voor gezorgd dat die EU sanctielijst er überhaupt is.

D66 heeft de regering al eerder verzocht een sanctieslijst op te stellen voor de mensenrechtenschendingen tegen de Oeigoeren.

D66 zal de regering verzoeken eenzelfde lijst op te stellen voor de functionarissen verantwoordelijk voor de gruweldaden in Tibet.

STUUR EEN BEDANKMAIL NAAR D66

Het sturen van een e-mail hebben wij heel makkelijk voor je gemaakt:

Stap 1: klik op de button “stuur een e-mail”. Jouw e-mail programma wordt nu automatisch geopend, inclusief het e-mail adres van de partij en onze voorgestelde tekst.

Stap 2: pas de tekst aan (optioneel). Natuurlijk kun je onze voorgestelde tekst naar eigen wens aanpassen. Dit kan gewoon door in de e-mail tekst toe te voegen. Vergeet ook niet je eigen naam onder de e-mail te plaatsen.

Stap 3. klik op verzenden. Ja, zo simpel is het!​

STUUR EEN E-MAIL NAAR D66!

Klik hier om terug te gaan naar de Stemwijzer voor Tibet

 

Stemwijzer voor Tibet