International Campaign for Tibet heeft een brief verstuurd aan politieke partijen over de verkiezingen met vier vragen over Tibet. Lees hier de antwoorden van De ChristenUnie

  • Kunt u in 1 woord een omschrijving geven van de mensenrechtensituatie in Tibet?

Schrijnend.

  • Als uw partij gaat regeren, of in de oppositie komt, wat gaat u doen om de mensenrechtenschendingen in Tibet aan de orde te stellen?

Wij blijven ons inspannen voor (internationale) aandacht voor de situatie in Tibet en andere regio’s in China waar mensenrechten geschonden worden. In het ondernemen van concrete actie om de situatie in Tibet te verbeteren, zien wij een belangrijke rol weggelegd voor de Europese Unie. Daar zullen wij haar dan ook op aanspreken.

  • Bent u bereid om deel te nemen aan een onderzoeksmissie naar Tibet of bij de VN aan te dringen op zon missie?

Ja.

  • Hoe gaat u zich ervoor inzetten dat Chinese functionarissen die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen in Tibet, op de EU sanctielijst worden geplaatst? 

Wij zullen zowel vanuit onze Europese fractie, als vanuit onze fractie in Den Haag aandacht blijven vragen voor misstanden in Tibet en andere regio’s in China. Oproepen tot sancties tegen verantwoordelijken is hier onderdeel van.

STUUR EEN BEDANKMAIL NAAR DE CHRISTENUNIE

Het sturen van een e-mail hebben wij heel makkelijk voor je gemaakt:

Stap 1: klik op de button “stuur een bericht”. Jouw e-mail programma wordt nu automatisch geopend, inclusief het e-mail adres van de partij en onze voorgestelde tekst.

Stap 2: pas de tekst aan (optioneel). Natuurlijk kun je onze voorgestelde tekst naar eigen wens aanpassen. Dit kan gewoon door in de e-mail tekst toe te voegen. Vergeet ook niet je eigen naam onder de e-mail te plaatsen.

Stap 3. klik op verzenden. Ja, zo simpel is het!​

STUUR EEN E-MAIL NAAR DE CHRISTENUNIE!

Klik hier om terug te gaan naar de Stemwijzer voor Tibet

 

Stemwijzer voor Tibet