60 jaar Chinees Wanbestuur

60 jaar Chinees Wanbestuur: Argumenten voor Culturele Genocide in Tibet

Nieuw Rapport beschrijft bestanddelen van culturele genocide in Tibet : ’60 jaar Chinees Wanbestuur: Argumenten voor Culturele Genocide in Tibet’

Aanscherping staatscontrole
Een nieuw rapport van International Campaign for Tibet analyseert de gevolgen van de overheersing door de Chinese Communistische Partij op de Tibetaanse cultuur in Tibet. Het rapport concludeert, dat zowel het beleid zelf als de uitvoering daarvan specifiek de Tibetaanse cultuur als doelwit heeft. Dit samen met de al aanwezige risicofactoren voor de ernstige instabiliteit in Tibet maken een sterker antwoord van de internationale gemeenschap noodzakelijk.

Het rapport, getiteld ’60 jaar Chinees Wanbestuur: Argumenten voor Culturele Genocide in Tibet’, wordt op 25 april gepubliceerd, de verjaardag van Gedhun Choekyi Nyima. Gedhun Choekyi Nyima is de Panchen Lama en daarmee een belangrijk religieus figuur in Tibet.
In 1995 is hij gevangen genomen door de Chinese autoriteiten en sindsdien niet meer gezien. April is ook wereldwijd aangewezen als Genocide Prevention Month.