24 april 2016

Verjaardag Gedhun Choekyi Nyima


Open brief aan Gedhun Choekyi Nyima van Students for a Free Tibet

Gedhun Choekyi Nyima
Gedhun Choekyi Nyima in 1995

Vandaag, 25 april, wordt Gedhun Choekyi Nyima, de 11de Panchen Lama van Tibet 27 jaar oud. Al meer dan 20 jaar wordt hij door China op onbekende locatie vastgehouden. Het is van het grootste belang dat hij zo spoedig mogelijk wordt vrijgelaten om zijn spirituele rol als een van de belangrijkste religieuze leiders van Tibet te vervullen. 
Als tweede in lijn direct na de Dalai Lama in spirituele autoriteit, hebben de Panchen Lama’s de hele geschiedenis door een buitengewoon belangrijke rol gespeeld in Tibet. 
Op 14 mei 1995 werd de zesjarige Gedhun Choekyi Nyima door de Dalai Lama als de 11de Panchen Lama erkend. Enkele dagen daarna op 17 mei werd Gedhun Choekyi Nyima samen met zijn familie ontvoerd door de Chinese autoriteiten en sindsdien wordt hij vermist.
De VN en onafhankelijke waarnemers willen de Panchen Lama en zijn familie bezoeken om te zien of hij in goede gezondheid verkeert en hoe het met hem gaat. Ondanks vele verzoeken van de internationale gemeenschap laat de Chinese regering dit niet toe. 
Samen met Tibet-supporters en andere bezorgde mensen over de hele wereld blijft ICT actie voeren voor de vrijlating van Gedhun Choekyi Nyima.


Doorbreek de stilte: Teken en deel onze petitie: https://www.savetibet.nl/campagnes/lopende-acties/panchen-lama-vermist/.
Panchen Lama moet vrij!
Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer