8 december 2014

Tweede Dubbele Actiedag voor Tibetaanse politieke gevangenen groot succes

De tweede dubbele actiedag van onze lopende ‘9 steden actie’ voor Tenzin Delek Rinpoche en Khenpo Kartse verliep buitengewoon succesvol. Een deel van het team deed afgelopen zaterdag onze havenstad Rotterdam aan, terwijl de andere helft afboog naar het centrum van Utrecht. Zowel in Utrecht als Rotterdam werd ons vaste actieteam bijgestaan door lokale Tibetanen en Tibetsupporters.

Veel belangstelling in Rotterdam

Precies op de plaats waar bijna 750 jaar geleden Rotterdam ontstond, kwam ons team zaterdagmiddag in actie op de kruising van de Hoogstraat en de Binnenrotte. Mede op uitnodiging van het stralende weer, tekenden veel Rotterdammers onze petitie of kwamen langs bij onze stand om achtergrondinformatie te krijgen over onze actie of de situatie in Tibet in het algemeen.

Op een even historische plaats in het centrum van Utrecht pal voor het oude stadhuis was de andere helft van ons actieteam actief met het inzamelen van handtekeningen voor beide gevangenen. Opgeluisterd door straatmuzikanten, verliep de dag in Utrecht een perfecte sfeer en reageerden voorbijgangers enthousiast op onze actie.

Ons actieteam in Rotterdam.

In beide steden samen werden in totaal meer dan 850 handtekeningen opgehaald.

Ons actieteam in Utrecht

Executive Director Tsering Jampa: “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel Nederlanders spontaan op onze stand aflopen om onze actie te steunen. Mensen hebben heel goed door wat er in Tibet gebeurt en waarderen dat wij Tibetanen in staat stellen hun stem te laten horen en dat geeft Tibetanen in Tibet hoop.”

Na Amersfoort, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen en Den Haag, rest ons na zaterdag alleen nog 1 actiedag in Delft aanstaande dinsdag. De dag daarna, op de internationale mensenrechtendag, zal onze actie worden afgesloten met het aanbieden van de handtekeningen aan onze Mensenrechtenambassadeur Kees van Baar, die ze vervolgens zal aanbieden aan Minister Koeders van Buitenlandse Zaken.
Op 9 december staat het Actie Team op de Lichtjesmarkt in Delft. Kom ook de campagne ondersteunen in jouw stad!

Heb je de petitie nog niet ondertekend? Ga dan naar: www.iksteunpolitiekegevangenenintibet.nl.

Op de internationale mensenechtendag 10 december, zullen wij alle verzamelde petities aanbieden aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken. De teller staat al op 12.000, maar iedere stem telt! Dus teken de petitie en stuur hem door!
Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer