14 September 2013

Tibetaanse Werkgroep Bespreekt Strategieën om de Kwestie Tibet op te lossen.

PERSBERICHT 7 september 2013

De werkgroep over Sino-Tibetaanse onderhandelingen rondde op 7 september 2013 haar 26ste zitting af na beoordeling van de ontwikkelingen in Tibet en China. De werkgroep besprak de algehele ernstige situatie in Tibet, met inbegrip van de zelfverbrandingen.


Mr Thubten Samphel, member of Task Force, briefing reporters in Dharamsala on 7 Sept. 2013

Terwijl de aanhoudende repressieve maatregelen in de Tibetaanse gebieden contra-productief zijn geweest voor China’s streven naar eenheid en stabiliteit, analyseerde de werkgroep ook de inhoudelijke discussies in China zelf, zoals over etnische kwesties in algemeen en Tibet in het bijzonder, en enkele recente gemengde signalen.

Duidelijke strategieën werden besproken over de weg vooruit naar een vreedzame oplossing van de Tibetaanse kwestie door middel van dialoog tussen de gezanten van de Dalai Lama en vertegenwoordigers van de nieuwe Chinese leiding.

De werkgroep, opgericht om aanbevelingen te doen over beleidszaken en strategieën, werd in deze sessie uitgebreid met zes nieuwe leden, waaronder de voormalige Kalon Tripa, Prof. Samdhong Rinpoche, en China analisten.

Sikyong Dr. Lobsang Sangay, die voorzitter was van de vergadering, benadrukte de toewijding van de Centrale Tibetaanse Adminstratie aan de Middenweg Benadering.

De volgende vergadering van de werkgroep zal begin volgend jaar bijeen komen.

De Kashag

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer