28 augustus 2011

Tibetaanse televisiepresentator gearresteerd in Tibet

19 september 2008

Reporters Without Borders is bezorgd over de arrestatie van televisiepresentator Washu Rangjong. Hij werd op 11 september in zijn huis in Sertha in Golok, in noordoost Tibet, gearresteerd. Naast televisiepresentator is Washu Rangjong zanger en de auteur van twee boeken over de Tibetaanse cultuur.

“De Chinese autoriteiten moeten uitleggen waarom deze journalist en schrijver is gearresteerd” aldus Reporters Without Borders, de in Parijs gevestigde organisatie die zich sterk maakt voor de persvrijheid. “Deze zaak geeft aan dat er een klimaat van angst heerst in de Tibetaanse gebieden, waar velen zonder geldige redenen zijn gearresteerd sinds de gebeurtenissen in maart”.

Washu Rangjong heeft minstens vier jaar als presentator gewerkt voor een lokaal televisiestation. Hij werd in 1983 geboren en is vader van vier kinderen. Voordat hij journalist werd, werkte hij als docent Tibetaans.

Tsultrim Woeser, een monnik, vertelde Reporters Without Borders dat de familie van Washu Rangjong niet door de autoriteiten is ingelicht over zijn arrestatie.

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer