9 mei 2014

Tibetaanse organisaties eren de Dalai Lama met een medaille en viert hiermee dat 25 jaar geleden de Nobelprijs voor de Vrede aan hem werd toegekend

Amsterdam – 9 mei 2014

Persbericht van International Campaign for Tibet en de Tibetaanse Gemeenschap Nederland

Tibetaanse organisaties eren de Dalai Lama met een medaille en viert hiermee dat 25 jaar geleden de Nobelprijs voor de Vrede aan hem werd toegekend

International Campaign for Tibet (ICT) en de Tibetaanse Gemeenschap Nederland markeren de 25ste gedenkdag van de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Dalai Lama door een zilveren medaille te overhandigen aan de Tibetaanse religieuze leider.

De Dalai Lama ontvangt deze onderscheiding aan het begin van zijn driedaagse bezoek aan Nederland, dat deel uitmaakt van zijn Europese rondreis.

Tsewang Lhoanzoen, voorzitster van de Tibetaanse Gemeenschap Nederland, zegt: “Tijdens deze belangrijke viering van 25 jaar als laureaat van de Nobelprijs voor de Vrede wilden wij Zijne Heiligheid onze oprechte dankbaarheid tonen voor zijn onvermoeibare inspanningen, niet alleen voor het Tibetaanse volk maar voor een vreedzamere wereld.”

Tsering Jampa, Executive Director van ICT Europe, voegt toe: “Zijne Heiligheid heeft het concept van eenheid van de mensheid en de gemeenschappelijke boodschap van alle religies bevorderd en dat heeft bijgedragen aan een beter begrip tussen verschillende gemeenschappen en religieuze tradities. Zijn oproep om van de 21ste  eeuw een eeuw van dialoog te maken, heeft het potentieel om geweld te verminderen en om internationale conflicten op te lossen via benaderingen die wederzijds voordeel bieden.”

De Nobelprijs voor de Vrede werd in 1989 in Oslo aan de Dalai Lama toegekend. Het Noorse Nobelcomité zei: “De Dalai Lama heeft zijn filosofie van vrede ontwikkeld vanuit grote eerbied voor alle levende wezens en vanuit het concept van universele verantwoordelijkheid die de gehele mensheid omarmt, alsmede de natuur. Volgens het Comité is de Dalai Lama gekomen met constructieve en toekomstgerichte voorstellen voor de oplossing van internationale conflicten, mensenrechtenkwesties en wereldwijde milieuproblemen.”

De Dalai Lama is van 10 – 12 mei in Nederland. ICT is een van de organisatoren van dit bezoek en heeft voor deze gelegenheid de campagne: iksteundedalailama.nl gelanceerd. Hierbij wordt  het Nederlandse publiek opgeroepen de Dalai Lama te steunen in zijn inspanningen om tot een vreedzame oplossing te komen voor Tibet.

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer