4 July 2019

Tibet besproken tijdens de 41ste sessie van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in Geneve

Drie keer per jaar komt in Geneve de Mensenrechtenraad bijeen.

De 41ste sessie vond plaats van 24 juni tot 12 juli 2019.

ICT voert tijdens deze sessie  een actieve lobby naar overheden om China op te roepen de mensenrechtensituatie in Tibet te verbeteren. 5 overheden en de EU spraken hun zorg uit over de situatie in Tibet. De EU en Finland riepen China op om vrijheid van religie in Sinkiang en Tibet te respecteren. Tsjechië en Duitsland riepen China op Tashi Wangchuk onmiddellijk vrij te laten. Finland sprak zorg uit over de surveillance en etnische profilering in China. Zweden riep China op de rechten van minderheden, met name Tibetanen en Oeigoeren, te respecteren.

ICT sprak de Mensenrechtenraad toe en riep China op de mensenrechten van Tibetanen te respecteren, Tashi Wangchuk en andere politieke gevangenen onmiddellijk vrij te laten en VN rapporteurs  in Tibet toe te laten om de situatie te onderzoeken. In september zal ICT wederom deelnemen aan de 42ste sessie van de Mensenrechtenraad.

Tags: Politiek, Tibet, VN
Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...