30 May 2024

Terugblik "ImagiNation: Hong Kong in Exile" Symposium

Vorige week vond het eerste “ImagiNation: Hong Kong in Exile” symposium plaats in Den Haag. Het evenement was gericht op drie hoofdthema’s: “Behouden van Identiteit”, “Artistiek Activisme” en “Culturele Hervorming”. Tijdens het symposium kwamen wetenschappers, voorstanders en kunstenaars samen om de veerkracht van Hongkong te bespreken te midden van voortdurende veranderingen. Daarnaast was er ook sprake van intersectioneel denken, zo kregen Tibetaanse en Oeigoerse sprekers ook een podium. ICT Europe Directeur Wangpo Tethong gaf een speech op de vrijdagochtend. Vertegenwoordigers van Students for a Free Tibet the Netherlands waren ook aanwezig. 

Wangpo Tethong, ICT Europe Director, gaf een speech op het Hong Kong. Symposium © Wanda Proft

Door de workshops werden verschillende perspectieven gedeeld, variërend van historische analyses tot toekomstgerichte strategieën. De bijdrage van kunst en activisme werd zeer gewaardeerd, omdat deze de hedendaagse strijd van de Hongkongse diaspora belichten.

Imagination Hong Kong in Exile Art and Culture Hong Kong Den Haag Netherlands 2024/05/22 © Wanda Proft

De aanwezigheid van belangrijke vertegenwoordigers en de actieve participatie van het publiek maakten dit evenement tot een belangrijke stap in de voortdurende zoektocht naar rechtvaardigheid en culturele erkenning voor Hongkong. Het “ImagiNation: Hong Kong in Exile” symposium was een groot succes en zetten een belangrijke stap om de verhalen van Hongkong in ballingschap te behouden en te versterken.

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...