23 June 2015

Sting, Elbow, Kate Bush en Peter Gabriel dragen en andere artiesten bieden hun songs aan om de 80ste verjaardag van de Dalai Lama te vieren

The Art of Peace Foundation, met artiesten als Sting, Kate Bush, Peter Gabriel en Elbow, heeft een verzameling gemaakt met songs voor de 80ste verjaardag van de Dalai Lama. Het album is een viering van de Dalai Lama’s filosofie van vrede, geweldloosheid en mededogen.

De collectie, getiteld The Art of Peace (#SongsForTibet), harmonieert met de rijke cultuur van Tibet, waar de Tibetaanse zangers traditioneel met zang hun toewijding uiten aan hun verbannen religieuze leider, de Dalai Lama, en dat nu nog steeds doen, ondanks het onderdrukkende politieke klimaat en het gebrek aan vrijheden.

De opbrengst van ‘Songs for Tibet’ zal gaan naar Tibetaanse projecten voor cultuurbehoud en een uniek concept, dat beroepsonderwijs verschaft aan Tibetanen.
Tsering Jampa, Executive Director van Internationaal Campaign for Tibet in Europe, stelt: “We zijn bijzonder verheugd om ‘Songs for Tibet’ te steunen als een bijzondere muzikale ode aan het leven van de Dalai Lama. Van vluchteling en staatloos geestelijk leider, is de Dalai Lama uitgegroeit tot een over de hele wereld geliefde en gerespecteerde morele persoonlijkheid. Dit album is ook een ontnuchterende herinnering aan het feit, dat een nieuwe generatie van Tibetanen in Tibet, waaronder veel zangers, hun leven riskeren door het uitdragen van hun toewijding aan de Dalai Lama en zijn boodschap van vrede en cultuurbehoud. Helaas krijgen zangers in Tibet hierdoor te maken met gevangenschap – zoals bijvoorbeeld Lo Lo, die zes jaar uitzit voor het uitbrengen van een cd met een nummer genaamd ‘Kinderen van de Sneeuwlanden’ en Gonpo Tenzin, die werd gemarteld vanwege zijn populaire liedjes over de Tibetaanse cultuur. Het doet goed om te zien hoe beroemde westerse kunstenaars in solidariteit samen komen om hun waardering voor de Dalai Lama uit te drukken bij deze bijzondere gelegenheid.” 
Het album, georganiseerd door de bekende songwriter en producer Rupert Hine, is bedoeld om de aandacht te richten op de wereldwijze betekenis van de Dalai Lama, zijn leer en de bijdrage van de Tibetaanse cultuur. Alle fondsenwerving van de stichting gaat naar aan vrede gerelateerde missies en Tibetaanse projecten voor het behoud van de cultuur.
Michael Wohl, uitvoerend directeur van de Art of Peace Foundation en initiatiefnemer voor het project, zei: “Nooit eerder, en wellicht ook nooit weer, is iemand als de Dalai Lama in staat geweest om een boodschap van vrede en mededogen te brengen, die zo diep resoneert in diverse nationale, religieuze en etnische achtergronden over de hele wereld. De 80ste verjaardag van de Dalai Lama is een prachtige gelegenheid voor de wereld om dit te onderkennen en vieren.
  • ‘Songs for Tibet’ is beschikbaar bij vooruitbestelling deze week op PledgeMusic.com en zal op 6 juli 2015 worden vrijgegeven. Dit is het tweede door ‘The Art of Peace Foundation’ gemaakte album na het enorme succes van het eerste album in 2008.
  • Het eerste ‘Art of Peace Foundation’ album in 2008 stond over de hele wereld aan de top op iTunes en bevatte nummers van Alanis Morissette, John Mayer, Moby en de Dave Mathews Band.
  • International Campaign for Tibet heeft een rapport uitgebracht, dat ingaat op Tibetaanse zangers en kunstenaars en de gevaren waarmee zij worden geconfronteerd getiteld: ‘Regelrecht de Storm in – tet gebrek aan vrijheid van meningsuiting en culturele veerkracht in Tibet’
Over The Art of Peace Foundation: The Art of Peace Foundation is een non-profit organisatie gebaseerd op de Dalai Lama’s geloof in “universele verantwoordelijkheid” en de overtuiging dat, ongeacht de politieke, culturele of religieuze verschillen, bekwame en mededogende acties lijden kunnen verminderen en geluk kunnen bevorderen. De projecten richten zich op bevordering en behoud van de Tibetaanse cultuur en idealen. 

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer