26 August 2011

Speciale Amerikaanse Tibet-Coördinator bezoekt nederzetting in Zuid-India

WASHINGTON, DC: De speciale Amerikaanse Tibet-Coördinator Maria Otero is naar India afgereisd, waar zij een bezoek zal afleggen aan de Tibetaanse nederzetting in Bylakuppe. Dit wordt haar eerste bezoek aan een nederzetting. In augustus 2009 was zij al eens in Dharamsala.

‘Staatssecretaris Otero bezoekt de Tibetaanse Bylakuppe-nederzetting in Karnataka, en ontmoet daar medewerkers van plaatselijke vluchtelingenorganisaties, studenten, monniken en nonnen. Ze krijgt bovendien een rondleiding in het Namdroling-klooster en gaat bij micro-ondernemingen langs. Het ministerie van Buitenlandse Zaken subsidieert diverse programma’s voor vluchtelingen overal ter wereld, dus ook in India,’ verklaarde de Amerikaanse ambassade in New Delhi vandaag.

De woordvoerder van het ministerie kwam op 7 februari 2011 met de volgende mededeling: ‘De staatssecretaris voor Democratie en Internationale Zaken, Maria Otero, zal van 8 tot 14 februari een bezoek brengen aan India, Bhutan en Nepal. In Zuid-India en New Delhi zal zij de bilaterale coördinatie van internationale kwesties bespreken en nederzettingen van Tibetaanse vluchtelingen bezoeken. Daarnaast onderzoekt zij mogelijkheden tot samenwerking om verkiezingsorganisaties in derdewereldlanden te ondersteunen, en geeft zij advies over regionale rampenbestrijding. In Nepal zal Otero bijeenkomsten met belangrijke Nepalese overheidsfunctionarissen en vertegenwoordigers van burgerrechtenorganisaties bijwonen en zich bezighouden met problemen rond Tibetaanse vluchtelingen en mensenhandel.

 
Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer