29 December 2011

Richard Gere, voorzitter ICT dringt er bij de Tibetanen op aan om eensgezind te blijven

28 oktober 2011

Dharamshala, 26 oktober:

Na de golf van zelf-verbrandingen in Tibet, riep Hollywood acteur en Tibet supporter, Richard Gere op dinsdag Tibetanen op sterk en eensgezind te blijven in hun strijd voor een vrij Tibet.

Gere sprak op een exclusieve interactieve vergadering met medewerkers van de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) in de ballingschap, gezeteld in Dharamshala, Noord-India.

De oude vriend van Tibet zei, dat het eensgezind houden van de Tibetaanse gemeenschap van “groot belang” was in het licht van het repressieve Chinese beleid in Tibet en de beproevingen, die ballingschap met zich meebrengen.

“De harten van het Tibetaanse volk zijn ongewijzigd gebleven. De drie generaties van de Tibetanen hebben het zeer goed gedaan, vooral in het onderwijs en de gezondheidszorg” merkte Gere op.

Hollywood acteur Richard Gere stapt samen met Kalon Tripa Dr Lobsang Sangayin Dharamshala, uit de secretariaat van de Kashag, Noord-India op 25 oktober 2011. (Phayulfoto / Tendar Tsering)

Terwijl hij de Hollywood-ster begeleidde, beschreef Kalon Tripa, Dr. Lobsang Sangay, Gere als een door weer en wind beproefde vriend van Tibet.”Hoewel Gere als een Amerikaan is geboren, is hij in zijn hart heel erg Tibetaans”, zei Dr. Sangay.

De Kalon Tripa bedankte de Hollywood-acteur voor zijn ondersteuning van de Tibetaanse zaak met alle risico’s voor zijn filmcarrière.”Zijn passie voor Tibet is algemeen bekend en in zodanige mate, dat het zijn filmcarrière door een semi-verbod op het bezoeken van China in gevaar brengt,” zei Dr Sangay.

Richard Gere, die speelde in populaire films als ‘An Officer en een Gentleman’, ‘Pretty Woman’, en ‘Chicago’, verzekerde dat Tibet over de hele wereld ‘diepe en oprechte vrienden’ heeft gewonnen voor haar aanzienlijke bijdrage voor wat betreft haar rijke cultuur en religie.

“Wij beschouwen jullie als de best mogelijke van wat iemand kan zijn. We kunnen nooit terugbetalen wat Tibetanen hebben bijgedragen aan de wereld,” aldus de 62-jarige acteur.

Door Tendar Tsering

Bron: Phayul

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer