7 February 2014

Persbericht - Dalai Lama bezoekt Nederland in mei

 De Dalai Lama komt naar Nederland

De Dalai Lama, de 78-jarige Nobelprijswinnaar en geestelijk leider van de Tibetanen komt in mei naar Nederland. Op zondag 11 mei geeft de Dalai Lama een lezing over het boeddhisme, gevolgd door een publieke lezing met de titel: ‘Welzijn, wijsheid en compassie; een pleidooi voor een seculiere benadering’ in AHOY in Rotterdam.

Het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland van 10 t/m 12 mei staat in het teken van mededogen en het ontwikkelen van ethisch besef en handelen in een seculiere wereld. De Dalai Lama: “Alle grote wereldreligies benadrukken liefde, mededogen, geduld, verdraagzaamheid en vergeving en bevorderen innerlijke waarden. Maar in de wereld van vandaag is ethiek gegrond op religie niet langer afdoende. Daarom raak ik er steeds meer van overtuigd dat het tijd is om een nieuwe manier van denken te vinden over spiritualiteit en ethiek, die verder reikt dan religie alleen.”

Voorafgaand aan zijn bezoek aan Nederland is de Dalai Lama in Noorwegen waar het Nobel Instituut hem heeft uitgenodigd voor een feestelijk memorandum. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de Nobelprijs voor de Vrede aan de Dalai Lama werd toegekend voor zijn geweldloze strijd voor de bevrijding van Tibet en zijn inspanningen voor een vreedzame oplossing met China.

De Dalai Lama is in Nederland op uitnodiging van de Stichting Bezoek Dalai Lama. Deze stichting bestaat uit vertegenwoordigers van alle Tibetaans boeddhistische tradities in Nederland, de International Campaign for Tibet Europe en de Tibet Support Groep Nederland. In 2009 was de Dalai Lama voor het laatst op bezoek in Nederland.

Vandaag, 31 januari, start op www.dalailama2014.nl de kaartverkoop voor zowel het onderricht als de publieke lezing, die beiden plaatsvinden op zondag 11 mei 2014 in AHOY in Rotterdam.

Noot voor de redactie:
Voor mediaverzoeken en informatie over persmomenten gedurende het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland, kunt u contact opnemen met:

Alex Klusman, BKB,  T: 06-55710702 E-mail  [email protected] 
Maarten van Heems, BKB, T: 06-15085354 E-mail [email protected]
Kijk voor meer informatie over het programma op www.dalailama2014.nl

Wie:  Stichting Bezoek Z.H. Dalai Lama
Wat:  Bezoek Dalai Lama aan Nederland
Waar: Rotterdam
Wanneer: 10 t/m 12 mei 2014 

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer