3 juni 2014

Lodi Gyari trekt zich terug bij ICT

De heer Lodi G. Gyari legt zijn functie in de Raad van Bestuur van International Campaign for Tibet (ICT) en als Executive Chairman neer. Hij informeerde het bestuur op 27 mei 2014 over zijn besluit om zijn functie aan het eind van dit jaar te beëindigen.

Omdat de organisatie nu beschikt over een team van gedreven directeuren en in de persoon van Matteo Mecacci een capabele president, kan hij zijn voornemen om terug te treden uit het bestuur, zoals hij enkele jaren eerder al te kennen heeft gegeven, realiseren.

De heer Gyari had op 2 juni 2014 ook een ontmoeting met de medewerkers van ICT om hen te informeren over zijn besluit. Hij informeerde de Raad van Bestuur en het personeel dat hij beschikbaar zal blijven voor advies in welke vorm dan ook, wanneer dat nodig mocht zijn.

De heer Gyari trad in 1991 toe tot International Campaign for Tibet als president, terwijl hij tegelijkertijd diende als speciale gezant van de Dalai Lama. In 1999 legde hij het presidentschap neer en aanvaarde hij de functie van ‘Executive Chairman’ van het bestuur van ICT.

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer