28 August 2011

Lodi Gyaltsen Gyari de speciale gezant van de Dalai Lama en gezant Kalsang Gyaltsen zullen op 3 mei 2008 in Peking aankomen

1 mei 2008

Persbericht

Lodi Gyaltsen Gyari de speciale gezant van de Dalai Lama en gezant Kalsang Gyaltsen zullen op 3 mei 2008 in Peking aankomen voor informele besprekingen met afgevaardigden van het Chinese leiderschap.

De gezanten zullen hun korte bezoek gebruiken om de ernstige crisis in de Tibetaanse gebieden onder de aandacht te brengen. Ook zullen ze de bezorgdheid overbrengen van de Dalai Lama over de manier waarop de Chinese autoriteiten omgaan met de situatie. De gezanten zullen suggesties geven om een vreedzame situatie tot stand te brengen.

De gezanten zullen verder spreken over de vraag hoe het dialoogproces voortgezet kan worden zodat een voor beide partijen bevredigende oplossing kan worden bereikt. Dit is in lijn met de positie die China heeft ingenomen om het dialoogproces voor te zetten, zoals de autoriteiten dit publiekelijk en in gesprekken met buitenlandse overheden hebben aangegeven.

Chhime R. Chhoekyapa
Secretaris van Zijne Heiligheid de Dalai Lama

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer