29 September 2015

Landelijke actie tegen martelingen in Tibet trapt af in Rotterdam


International Campaign for Tibet (ICT) gaf op 24 september in Rotterdam het startschot voor haar ‘10 Steden Tibet Actie’, waarbij aandacht werd gevraagd voor de campagne: ‘China, Stop! met het doodmartelen van Tibetanen’. Op deze eerste actiedag werd door ons uit vrijwilligers en Tibetanen bestaande Tibet Actie Team een groot aantal handtekeningen opgehaald. Op dit moment staat de teller op ongeveer 4500 handtekeningen. Een heel mooi begin.


rotterdam-blaak2.jpg

Onze ICT Actie Team stand in Rotterdam


In het hart van Rotterdam informeerde het Tibet Actie Team voorbijgangers over de situatie van Tibetaanse politieke gevangenen in Tibet. De spontane belangstelling van het voorbijkomende publiek was hartverwarmend en velen van hen kwamen uit eigen beweging naar de stand om de petitie te ondertekenen. Na deze succesvolle start reist het ICT Actie Team de komende weekenden naar Leeuwarden, Arnhem, Middelburg, Leiden, Amsterdam, Maastricht, Eindhoven, Haarlem en Den Haag om actie te voeren.


ICT wil met de actie 25.000 handtekeningen ophalen en deze aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken aanbieden met de dringende oproep om martelingen in Tibet bij de

Chinese regering aan te kaarten.
rotterdam-blaak3.jpg


Meer dan 600 Tibetaanse politieke gevangenen in Chinese gevangenissen


In Tibet zijn er ruim 600 politieke gevangenen en zij worden systematisch gemarteld.


Het wordt door de Chinese autoriteiten ingezet als afschrikmiddel om iedere vorm van politiek verzet te onderdrukken, vaak met fatale gevolgen. Soms laten de Chinese autoriteiten ernstig zieke gevangenen vrij, uit angst dat ze in de gevangenis zullen sterven. De meesten van hen zijn na hun vrijlating voor hun naasten fysiek onherkenbaar en vaak zwaar getraumatiseerd.


Een voorbeeld van China’s martelpraktijken is het overlijden van de gerespecteerde boeddhistische leider Tenzin Delek Rinpoche, die op 12 juli aan de gevolgen van martelingen en het onthouden van medische zorg in gevangenschap bezweek.


Help mee ons de onmenselijke praktijk te stoppen en daarmee het leven van meer deze Tibetaanse politieke gevangenen in Tibet te redden.

Teken
op onze website (

www.stopchina.nl

)

de petitie en deel deze zo veel mogelijk op de sociale media. Wil je meer doen? Kom dan onze Tibet Actie Team versterken tijdens onze 10 Stedenactie of help mee bij het verspreiden van informatie over deze campagne. Doe mee en  kom in actie tegen onrecht in Tibet.

Het Tibet Actie Team voert campagne op de volgende locaties:

Zaterdag 10 oktober in Leeuwarden van 13-17 uur

Zaterdag 17 oktober in Arnhem van 13-17 uur

Zaterdag 24 oktober in Middelburg van 13-17 uur

Zaterdag 31 oktober in Leiden van 13-17 uur

Zaterdag 7 november in Amsterdam van 13-17 uur

Zaterdag 14 november in Maastricht van 13-17 uur

Zaterdag 21 november in Eindhoven van 13-17 uur

Zaterdag 28 november in Haarlem van 13-17 uur

Donderdag 10 december in Den Haag


rotterdam-blaak.jpg


Steun ook onze campagne en kom op de actie dagen naar onze stand.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer