24 April 2024

Jetsun Pema ontvangt Pearl S. Buck Award

Jetsun Pema, het jongere zus van de Tibetaanse spirituele leider de Dalai Lama, heeft de prestigieuze Pearl S. Buck Award ontvangen voor haar levenslange toewijding aan het onderwijzen van Tibetaanse kinderen in ballingschap. De 84-jarige Pema, kreeg de onderscheiding, inclusief een medaille en een prijs van $25.000, van het Randolph College in Lynchburg, Virginia. De prijs wordt uitgereikt aan vrouwen die de idealen van schrijver Pearl S. Buck belichamen. Jetsun Pema is de eerste Tibetaanse die deze prijs heeft mogen ontvangen.

Pema staat bekend om haar werk bij de Tibetan Children’s Villages (TCV), een organisatie die wees-, behoeftige- en vluchtelingenkinderen uit Tibet opvangt en onderwijst. Als voormalig president van TCV heeft ze meer dan 53.000 Tibetaanse kinderen geholpen met onderwijs en zorg. Na haar pensionering in 2006 bleef Pema zich inzetten voor kinderonderwijs, onder andere bij het Dalai Lama Institute for Higher Education in India.

Jetsun Pema met kinderen van Tibetan Children Village. Foto van het Dalai Lama Institute.

De toekenning van de Pearl S. Buck Award erkent niet alleen Pema’s toewijding, maar ook de waarde van het onderwijs en de zorg die zij heeft geboden aan de Tibetaanse jeugd. Pema kondigde aan dat ze het prijzengeld zal schenken aan TCV om hun educatieve missie voort te zetten.

Haar nalatenschap omvat ook tal van andere onderscheidingen, waaronder de World’s Children’s Prize en de Nari Shakti Puraskar award van de Indiase regering. De erkenning van haar werk onderstreept de impact van haar inspanningen op het leven van duizenden Tibetaanse kinderen en haar voortdurende toewijding aan het bevorderen van onderwijs en welzijn binnen de Tibetaanse gemeenschap.

 

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...