30 maart 2023

Aankondiging: Nieuwe ICT president wereldwijd

De Board of Directors van de International Campaign for Tibet (ICT) is verheugd aan te kondigen dat Ms. Tencho Gyatso de nieuwe president van de International Campaign for Tibet wordt vanaf 3 april 2023.

Ms. Gyatso is geboren in ballingschap en was gedurende twee termijnen (1991-1997) verkozen lid van het Tibetaanse parlement in ballingschap. In die periode reisde zij veel door Tibetaanse gemeenschappen in India in een poging het begrip voor het democratische systeem van de Tibetaanse regering in ballingschap te vergroten en regerings- en NGO-groepen in Europa en de Verenigde Staten te informeren over Tibet.

 

Ms. Tencho Gyatso

Richard Gere, voorzitter van de Raad van Bestuur van ICT, zei: “De ICT zou niet trotser kunnen zijn. Ik ken Tencho al tientallen jaren. Haar inzet voor Tibet en de strijd van het Tibetaanse volk is diepgaand. Zij is een bekwaam bestuurder wiens waarden echt de kern van de ICT vertegenwoordigen. Getuige het respect en vertrouwen dat zij heeft verdiend bij medewerkers en leden van Capitol Hill, de regering en het centrale Tibetaanse bestuur in Dharamsala. Haar werk is diep geworteld in een lange geschiedenis van principiële dienstverlening aan de gemeenschap, en het is een eer om haar als vriendin te beschouwen.”

Nadat zij in 1998 naar de Verenigde Staten verhuisde, zette Ms. Gyatso haar activisme voort als privépersoon en trad zij op als gemeenschapsleider en organisator van evenementen om het bewustzijn over Tibet te vergroten. In 2008 trad zij in dienst van de International Campaign for Tibet als Special Assistant for Advocacy en breidde haar activisme uit door toezicht te houden op de Tibet lobby Day in het Amerikaanse Congres, het Tibetan Youth Leadership Program en het Lodi Gyari Washington Internship Program met de kantoren van het Congres. Tencho heeft verschillende reizen van ICT-leden en Congresmedewerkers naar Dharamsala, India geleid. Ze speelt een actieve rol in het Advocacy Team van ICT om de wetgevende agenda van ICT te bevorderen en blijft het publiek voorlichten over Tibet op gemeenschapsconferenties en universiteiten.

 

Share this
27 november 2023

ICT DELEGATIE BEZOEKT DALAI LAMA, TIBETAANSE LEIDERS

Lees meer
20 november 2023

BIDEN CONFRONTEERT XI MET TIBET

Lees meer