13 May 2014

International Campaign for Tibet en de Tibetaanse Gemeenschap in Nederland overhandigen de Dalai Lama een medaille ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van zijn Nobelprijs voor de Vrede

Van links naar rechts: Tsering Jampa, Executive Director ICT Europe, de Dalai Lama, en Tsewang Loanzoen, voorzitter van de Tibetaanse Gemeenschap in Nederland.

International Campaign for Tibet (ICT) en de Tibetaanse gemeenschap in Nederland hebben het 25-jarig jubileum van het toekennen van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Dalai Lama door het aanbieden van een medaille aan de Tibetaanse religieuze leider op 10 mei.

De prijs werd aan de Dalai Lama overhandigd bij zijn aankomst in Nederland voor een driedaags bezoek als onderdeel van zijn Europese tournee.
Tsewang Loanzoen, voorzitter van de Tibetaanse gemeenschap Nederland zei: “We wilden Zijne Heiligheid onze oprechte dankbaarheid tonen voor zijn onvermoeibare inspanningen, niet alleen voor het Tibetaanse volk, maar voor een meer vreedzame wereld, op deze belangrijke verjaardag van 25 jaar als Laureaat van de Nobelprijs voor de Vrede.

Tsering Jampa, Executive DIrector ICT Europe zei: “De bevordering van het concept van eenheid van de gehele mensheid en de universele boodschap van alle religies door Zijne Heiligheid hebben bijgedragen aan een beter begrip tussen de verschillende gemeenschappen en religieuze tradities, terwijl zijn oproep om de 21ste eeuw een eeuw van dialoog te maken, de mogelijkheid in zich heeft om geweld te verminderen en een voor alle partijen voordelige benaderingen van de internationale conflicten kan bevorderen.”

De Nobelprijs voor de Vrede werd in 1989 in Oslo aan aan de Dalai Lama uitgereikt. Het Noorse Nobelcomité verklaarde: “De Dalai Lama heeft zijn filosofie van vrede ontwikkeld op basis van een grote eerbied voor al wat leeft en door het concept van universele verantwoordelijkheid voor de hele mensheid en natuur te omarmen. Naar de mening van het Comité is de Dalai Lama met constructieve en toekomstgerichte voorstellen gekomen voor de oplossing van internationale conflicten, mensenrechten en mondiale milieuproblemen.”

De Dalai Lama was van 10 tot 12 mei in Nederland. ICT was één van de organisatoren van dit bezoek en heeft voor deze gelegenheid de ‘Ik steun de Dalai Lama’ campagne gelanceerd.

Met deze campagne roept ICT de bevolking van Nederland op om de Dalai Lama te steunen in zijn inspanningen om een vreedzame oplossing te vinden voor Tibet.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer