10 March 2016

Indrukwekkende Vredesmars voor Tibet in Den HaagIndrukwekkende vredesmars in Den Haag.


Meer dan 350 Tibetanen en supporters, onder wie Oeigoeren, Vietnamezen en Chinezen uit Nederland en België liepen gisteren op 10 maart tijdens de 57
ste
herdenking van de Tibetaanse volksopstand mee in een Vredesmars uit solidariteit met het Tibetaanse volk in Tibet.


header ICT 1

Bidden voor Tibetanen in Tibet voor de Chinese ambassade


Het programma begon om 10.30 bij de Chinese Ambassade met de aanbieding van een aan Xi Jinping gericht memorandum, waarin de Chinese regering wordt opgeroepen om de repressie van Tibetanen te stoppen en Tibetaanse cultuur en identiteit te respecteren. Vervolgens liepen de deelnemers via het Vredespaleis door het hart van Den Haag naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


header ICT 1

Enthousiaste Tibetanen en supporters op weg naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken


De indrukwekkende optocht, bestaande uit een zee van kleurrijke Tibetaanse vlaggen, aansprekende spandoeken, en opgetogen supporters, was georganiseerd door ICT, de Tibet Support Groep en de Tibetaanse gemeenschap. De optocht genereerde veel aandacht voor onze oproep aan de Nederlandse regering om tijdens haar EU voorzitterschap de schrijnende mensenrechtensituatie in Tibet aan te kaarten.


header ICT 1

Voor de Chinese ambassade...


Bij het ministerie werd de Nederlandse regering, als voorzitter van de EU, in een petitie verzocht om Tibet op de agenda van de EU te zetten en te werken aan een duurzame en wederzijdse oplossing voor Tibet en China.


header ICT 1

Overhandiging petitie bij het Ministerie van Buitenlands Zaken


Tsering Jampa, director ICT Europe: “Voor mij was het een buitengewoon inspirerende dag. Mensen uit het hele land waren bijeengekomen om samen met Tibetanen stil te staan bij het aanhoudende leed, dat Tibetanen al meer dan 66 jaar wordt aangedaan. Het was ook zeer verheugend dat naast Tibetanen en Nederlanders, ook Oeigoeren, Vietnamezen en Chinezen hun steun betuigden en kracht putten uit het moedige geweldloze verzet van Tibetanen.”


header ICT 1

Voor het Vredespaleis in Den Haag


Over de hele wereld vonden gisteren herdenkingsbijeenkomsten plaats bij Chinese Ambassades om de volksopstand van 1959 in Tibet te herdenken en het harde lot dat Tibetanen sindsdien hebben ondergaan.


header ICT 1

Tibet supporter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken


Namens Tibetanen in Tibet willen wij iedereen die gisteren aanwezig is geweest of in hun hart met ons is meegelopen hartelijk danken voor hun solidariteit met onze geweldloze strijd voor vrijheid in Tibet. Wij hopen dat wij jullie ook in de toekomst aan onze zijde zullen vinden om hoop te geven aan het Tibetaanse volk op hun moeilijke pad naar vrijheid en gerechtigheid.


Klik hier voor een impressie van deze manifestatie

Klik hier voor de 10 maart verklaring van de Kashag, de Tibetaanse regering in ballingschap

Klik hier voor de petitie aan minister Koeders van Buitenlandse Zaken

Klik hier voor het memorandum aan de Chinese President Xi Jinping

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer