27 augustus 2011

ICT steunt Chinese burgerinitiatieven in Nederland

18 augustus 2009

ICT heeft sinds een aantal jaren een speciaal Chinese Outreach Program met het doel om een brug te slaan tussen Chinezen en Tibetanen en te werken aan een vreedzame oplossing voor Tibet. Om deze reden neemt ICT deel aan de volgende initiatieven die worden genomen door twee in Nederland wonende Chinese artiesten:


‘Vrijheidsbeeld op zoek naar Chinezen voor Tibet’

Deze expositie is gebaseerd op een uitvoerige fotoreportage over een vredesinitiatief van de uit China afkomstige kunstenares/activiste Mona Zhimin Tang. Onder de titel ‘Vrijheidsbeeld op zoek naar Chinezen voor Tibet’ reist zij door Nederland. Met haar performance, waarin ze vraagt aan Chinezen die in Nederland wonen om hun hart te openen voor Tibet, reist zij langs 26 Nederlandse steden en dorpen. Dat doet ze in alfabetische volgorde: Mona Zhimin Tang begon 19 juni in Amsterdam en zal 11 augustus eindigen in Zierikzee.

WFA-fotojournalist Unai Risueno en zijn collega Carlos Gutierrez (World Press Photo-winnaar 2009) volgen Mona Zhimin Tang op haar tocht (de foto op deze poster is van Carlos Gutierrez).

Tijdens de tour ontdekte Mona dat er geen Nederlandse plaatsen zijn die beginnen met de letters Q en X. Maar ze wist dat de combinatie van de letters Q en X in het Chinees ‘brug’ betekenen. Aangezien bruggen bouwen de doelstelling van haar actie is, heeft ze de foto-expositie deze titel gegeven.

Datum: 11 augustus t/m 1 oktober 2009
Plaats: Gemeentehuis Schouwen-Duiveland, Laan van St. Hilaire 2, Zierikzee


Een uitgebreide reisrapportage bekijkt u hier.

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft de expositieruimte beschikbaar gesteld; de International Campaign for Tibet, Europe heeft deze tentoonstelling mede mogelijk gemaakt.


50 x TIBET in 20 prenten en 30 foto’s

Atelier 2005 exposeert i.s.m. International Campaign for Tibet, Europe;


Een terugblik van Ma Hui en Willem Offenberg

Bijna een kwart eeuw terug ontmoette de Chinese kunstenares Ma Hui in Tibet een Nederlandse journalist, op reportage. Zij exposeren nu voor het eerst samen hun werk uit die tijd, zij twintig tekeningen en etsen; hij dertig foto’s, voor een unieke verkoopexpositie in Atelier 2005.

Opening op zaterdag 12 september 16.00 uur
Sprekers: Tsering Jampa, Directeur International Campaign for Tibet, Europe en Sjoerd de Vries, Tibetoloog

Met Tibetaanse muziek en hapjes

Datum: 12 t/m 20 september
Plaats: Atelier 2005, Van Weerden Poelmanlaan 4,  Amstelveen
Openingstijden: 10-17 uur
Toegang gratis

Zie ook www.mahui.nl

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amstelveen

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer