27 August 2011

ICT-Europe neemt deel aan Sino-Tibetaanse conferentie in Genève

6 augustus 2009

Van 6 tot 8 augustus 2009 werd in Genève een Sino-Tibetaanse conferentie gehouden, die werd bijgewoond door meer dan 100 Chinese en Tibetaanse onderzoekers, academici, schrijvers en mensen die actief zijn in de mensenrechtenbeweging.

De conferentie stelt zich tot doel het Chinese volk en de internationale gemeenschap op de hoogte te brengen van de bedreiging van de Tibetaanse cultuur en van het feit dat de fundamentele mensenrechten van het Tibetaanse volk ernstig geschonden worden door de Chinese autoriteiten.

Tevens wil de conferentie effectieve maatregelen bieden ter ondersteuning van het Tibetaanse volk in hun strijd om hun vrijheid te herwinnen en hun unieke cultuur te bevorderen en behouden. De conferentie wil een antwoord geven op de diepgevoelde kernpunten die door de Dalai Lama in zijn openingsrede naar voren zijn gebracht.

Tsering Jampa, directeur van ICT-Europe, nam deel aan de conferentie. Zij  omschreef deze als “een unieke gebeurtenis om in het kader van ICT’s Chinese Outreach programma de zienswijze van Chinese politiek actieve personen beter te leren kennen en met hen van gedachten te wisselen over een vreedzame oplossing voor Tibet”.

Deze conferentie werd georganiseerd door het International Fellowship of Reconciliation (IFOR) en de Swiss Tibetan Friendship Association (STFA).

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer