25 March 2024

International Campaign for Tibet geëerd met een zilveren plaquette

Vlaardingen, 24 Maart 2024 – De Stichting KUNSTketen heeft International Campaign for Tibet geëerd met een zilveren plaquette.

Peter de Jong sprak het publiek toe namens de stichting. De stichting is een initiatief van hem, Werner Nijman en Har Hensgens. Het doel is om de kennis en deelname van de lokale bevolking aan de jaarlijkse Geuzenpenning Prijs te bevorderen.

Wangpo Tethong bedankte de initiatiefnemers en legde vervolgens uit dat het Tibetaanse volk opkomt voor waarden als menselijke waardigheid en vrijheid, ondanks de onderdrukking door China. Deze waarden worden in China en wereldwijd bedreigd. Oorlogen zoals in Oekraïne en Palestina veroorzaken veel leed dat voorkomen moet worden. De basis hiervoor is dat mensen die in deze waarden geloven zich verenigen en de handen ineen slaan. Deze prijs is zo’n kans en daarom belangrijk.

Wangpo Tethong kreeg toen de prachtig ontworpen plaquette overhandigd, versierd met een rood koraal. Op de voorkant staat “International Campaign for Tibet” en op de achterkant staat de datum van de prijsuitreiking van bijna twintig jaar geleden, “13 maart 2005”.

Als u geïnteresseerd bent in een dasspeld met de datum “13 maart 2005” of een kopie van de badge, neem dan contact op met Galerie Hensgens (Vlaardingen).

Van links naar rechts: Werner Nijman, Har Hensgens, Peter de Jong en Wangpo Tethong ©Namgyal Lhamo (foto)
Share this
24 April 2024

Jetsun Pema ontvangt Pearl S. Buck Award

Jetsun Pema, het jongere zus van de Tibetaanse spirituele leider de Dalai Lama, heeft de prestigieuze Pearl S. Buck Award ...

18 April 2024

Panchen Lama Protest in Den Haag op 25 april

Op 25 april 1995 vierde Gedhun Choekyi Nyima zijn zesde verjaardag. Nauwelijks een maand later werd hij 's werelds jongste politieke gevangene. ...