28 september 2012

Honderden Tibetanen en supporters verwelkomen de Flame of Truth in Nederland

De Flame of Truth, die door meer dan 30 landen in Noord-Amerika, Afrika, Azië, Australië en Europa reist, werd in Nederland door honderden Tibetanen en Tibet Supporters verwelkomd met een traditionele Tibetaanse ceremonie.

Op 25 september kwam de Flame of Truth vanuit Duitsland aan in Arnhem en reisde vervolgens door naar Amsterdam waar op 26 september zowel een fietsactie als manifestatie werd georganiseerd door de Int. Campaign for Tibet, Tibet Support Groep en de Tibetaanse gemeenschap in Nederland.

Meer dan 200 Tibetanen en supporters fietsen door het centrum van Amsterdam achter de Flame of Truth, wat eindigde op de Dam met een manifestatie.

Verschillende sprekers, waaronder de monnik en parlementslid Thuptan Wangchen, Mona Tang, Chinese mensenrechtenactiviste en tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) spraken het belang uit om de geweldloze strijd van het Tibetaanse volk te ondersteunen. Honderden voorbijgangers ondertekende de petitie aan de VN waarin wordt opgeroepen  om een onafhankelijke VN-delegatie naar Tibet te sturen om de huidige crisis te onderzoeken.

De Flame of Truth, die op dit moment op weg is naar Duitsland, het 11e land in Europa, is te volgen via facebook/FlameOfThruth.

Tot 10 december is hier de online petitie aan de VN te ondersteunen.

Zie hier een video impressie in Arnhem.

Zie hier foto impressie Amsterdam.

 

Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer