8 May 2024

Harvard studenten en jonge activisten verstoren toespraak van Chinese ambassadeur aan Harvard

Tijdens het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken aan China, verstoorde een groep van zes studenten aan Harvard University en jonge activitsten, een toespraak van de Chinese ambassadeur Xie Feng aan de Harvard Universiteit. De protestactie, georganiseerd door Students for a Free Tibet, trok luidruchtig de aandacht, waarbij ernstige beschuldigingen van mensenrechtenschendingen in Tibet, Hong Kong, Oost-Turkestan, en Taiwan werden benadrukt.

De actie leidde tot een vertraging van ongeveer 45 minuten van de toespraak. De verstoring werd ondersteund door meerdere schreeuwende protesten ten gunste van Tibetanen en Oeigoeren, en een groep van meer dan 30 mensen met spandoeken buiten de locatie.

Cosette Wu, één van de studenten aan Harvard met Taiwanese afkomst, nam het voortouw door midden in de toespraak op te staan met een spandoek waarop ‘’China Lies’ geschreven stond. De student verklaarde dat het doel van de protestactie was bedoeld om universiteiten te waarschuwen om niet toe te geven aan de invloed van China. Ze benadrukte dat Beijing erin slaagt de leiding van universiteiten te beïnvloeden door financiering en betreurde dat ook veel professoren voor de Chinese Communistische Partij zwichten.

Dit protest benadrukt de toenemende bezorgdheid over mensenrechtenschendingen en de invloed ervan op internationale instellingen. De activisten wilden met het protest de schendingen van mensenrechten door de Chinese Communistische Partij onder de aandacht brengen en universiteiten zoals Harvard aanmoedigen om zich niet te laten beïnvloeden door propagandistische activiteiten.

Bekijk hier de media rapportage van Radia Free Asia: Toespraak van Chinese ambassadeur op Harvard verstoord door demonstranten

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...