23 January 2015

Europese Lobby Training Dagen 2015

Aankondiging en oproep voor inschrijving

Deelnemers Tibetan Youth Leadership Training 2013

International Campaign for Tibet (ICT) in samenwerking met Europese Tibet Support Groepen en International Tibet Network (ITN) nodigt Tibetaanse activisten en leden van Tibet Support Groepen (TSG) in Europa uit om zich in te schrijven voor een 2-daagse advocacy training, die eind februari en begin maart 2015 in verschillende Europese steden zal worden gegeven in het vooruitzicht van de aanstaande 10 maart herdenkingen in heel Europa. 
Tibetanen staan op een cruciaal moment in hun geschiedenis. In het Westen is er steeds meer aandacht voor de situatie in Tibet en er zijn reële mogelijkheden voor aanzienlijke vooruitgang in het realiseren van de aspiraties van miljoenen Tibetanen. 
De ‘Europese Lobby Training Dagen 2015’ zijn gericht op Tibetaanse activisten en Europese burgers, die betrokken zijn bij de Tibetaanse beweging. Het doel is om hen op te leiden tot effectieve pleitbezorgers voor de Tibetaanse zaak op Europees niveau in hun eigen land, met name in het vooruitzicht van de Europa-brede ‘Solidariteit Rally for Tibet’ op 14 maart 2015 in Parijs. 
De training zal een theoretisch gedeelte omvatten over het EU-beleid ten aanzien van China en Tibet, de mensenrechten, de recente ontwikkelingen in Tibet, pleitbezorging en communicatie technieken. In Brussel zullen deelnemers ook te maken krijgen met relevante aspecten van het politieke toneel van de EU, het discours rond EU-China en Tibet’s rol hierin door het organiseren van bijeenkomsten bij de Europese Dienst voor Externe Actie en het Europees Parlement.
De deelnemers aan de Europese Lobby Training Dagen 2015 krijgen de gelegenheid om in contact te komen met vooraanstaande professionals, die werkzaam zijn in uiteenlopende gebieden, zoals de EU-China betrekkingen, de mensenrechtenlobby, en de Tibetaanse beweging. Bovendien kunnen ze hun inzicht vergroten in de rol, die activisten, lobbyisten, NGO’s en de media spelen bij het beïnvloeden van het buitenlands beleid op Europees niveau. Verder zal het Europese Lobby Training Programma 2015 elke deelnemer een rijke omgeving bieden voor het uitwisselen van informatie en ideeën en voor het opbouwen van een netwerk van Europese activisten voor de Tibetaanse zaak.
ICT is een internationale advocacy NGO, die mensenrechten en democratische vrijheden voor het Tibetaanse volk bevordert. ICT heeft kantoren in Washington, DC, Amsterdam, Berlijn en Brussel, en heeft een partnerschap met het Australia Tibet Council in Sidney. 


Praktische informatie: 
De trainingen vinden plaats in drie verschillende Europese steden: 
  • Brussel (België), 2/3 maart 2015 ( inschrijving aanvaard vanuit België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Italië en Spanje) 
  • Helsinki (Finland), 23/24 Februari 2015 (inschrijving aanvaard vanuit Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Estland, Letland en Litouwen) 
  • Frankfurt (Duitsland), 23/24 februari 2015 (inschrijving aanvaard vanuit uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en de Tsjechische Republiek) 
ICT neemt de verantwoordelijk op zich voor de samenstelling van het programma, het uitnodigen sprekers en verstrekken van materialen. Deelnemers zelf zijn verantwoordelijk voor hun eigen praktische voorzieningen (reis, verblijf, etc.) en worden aangemoedigd om contact te onderhouden met lokale TSG’s en vertegenwoordigers van de Tibetaanse gemeenschappen voor alle logistieke aspecten. 


Wijze van inschrijving 
Geïnteresseerde Tibetaanse activisten en de Europese burgers, die betrokken zijn bij de Tibetaanse beweging, worden aangemoedigd zich in te schrijven. Aanvragers moeten inwoners van de bovengenoemde landen zijn. Voor elke training worden maximaal 10 kandidaten geselecteerd. 

Merk op dat de training gegeven zal worden in het Engels. Goede talenkennis is noodzakelijk.

Stuur uw inschrijving (korte CV en motivatie) voor 31 januari 2015 aan Elena Gaita op [email protected], met daarin aangegeven aan welke van de drie trainingen u wenst deel te nemen.
Aanvragers dienen hun volledige contactgegevens mee te sturen, waaronder postadres, telefoonnummer en e-mail.
Contact gegevens 

Brussel: Elena Gaita, [email protected]

Helsinki: Erja Sini-KaarinaVaris, [email protected]
Frankfurt: Lobsang Phuntsok, [email protected], Jamyang Paldentsang, [email protected]
Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer