9 April 2024

Succesvol! Verkiezingscampagne "Europe for Tibet" van start in het Europees Parlement

Brussel, 9 april 2024 – Vandaag werd in Brussel de campagne “Europe for Tibet” gelanceerd tijdens een bijeenkomst met leden van het Europees Parlement. De campagnewebsite eu4tibet.org zal dienen als platform voor Tibet Support groepen gevestigd in de Europese Unie om een toezegging te krijgen van de kandidaten voor de Europese verkiezingen van 2024 en om de partijen te ondervragen over hun standpunt over Tibet.

De campagne, die mede wordt georganiseerd door de Offices of Tibet in Europe en de International Campaign for Tibet met steun van het International Tibet Network, Tibet Support Groups en Tibetaanse gemeenschappen in Europa, heeft tot doel om in de volgende zittingsperiode opnieuw een groep leden van het Europees Parlement op te richten die Tibet steunt. 

In frame: Mikulas Peksa (MEP), Ausra Maldeikiene (MEP), Salima Yenbou (MEP) and representatives from TSG’s


Door Tibet te steunen, kunnen de leden van het Europees Parlement de EU verdedigen tegen de Chinese bedreiging van de veiligheid en inmenging in de Europese democratieën, zoals transnationale onderdrukking van Tibetanen die in de EU-lidstaten wonen. Wij willen dat de nieuwe leden de beginselen en waarden waarop de Europese Unie is gebaseerd, waaronder de eerbiediging van de mensenrechten, de rechtsstaat, democratie en culturele diversiteit ook in onze regio bevorderen en opkomen voor de vreedzame strijd van het Tibetaanse volk tegen de Chinese onderdrukking.

Sprekers op het evenement waren onder andere Mikulas Peksa (MEP), Ausra Maldeikiene (MEP), Salima Yenbou (MEP), Rigzin Genkhang, vertegenwoordiger van Z.H. de Dalai Lama in Brussel, Wangpo Tethong, uitvoerend directeur van de International Campaign for Tibet Europe.  

 

Kandidaten voor het Europees Parlement uit Nederland

Spreek uw kandidaten voor het Europees Parlement aan en vraag hen de belofte te ondertekenen.

Kijk op de website: https://eu4tibet.org

 

In frame: Representatives from Office of Tibet Brussels and ICT Europe

 

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...