13 maart 2023

Europa staat achter Tibet: Sterke steun voor de Tibetaanse zaak op 10 maart 2023

Op 10 maart 2023 ontving Tibet overal in Europa een sterke steun, met bijeenkomsten en demonstraties. In Rome, Italië, verzamelden ongeveer 1000 Tibetaanse burgers en aanhangers zich om de Dag van de Tibetaanse Opstand te herdenken, waarbij Wangpo Tethong, uitvoerend directeur van ICT-Europe, deelnam aan de bijeenkomst. Ondertussen liepen in Brussel ongeveer 200 deelnemers, ondanks een nationale staking en slecht weer, van Schuman naar de Chinese ambassade, georganiseerd door Vincent Metten en Mélanie Blondelle van ICT Brussel. Meer dan 50 Tibetanen en sympathisanten trotseerden in Den Haag de stromende regen en koude windstoten voor een protest voor de Chinese ambassade, waarbij Romain en Choezom ICT-Europe vertegenwoordigden.

In Tsjechië werd de Dag van Tibet 2023 gemarkeerd door Tibetaanse vlaggen op 866 gemeentehuizen, 119 scholen en in de ramen van veel inwoners. In beide kamers van het parlement hingen Tibetaanse vlaggen en beide parlementaire fracties van de Vrienden van Tibet namen een resolutie aan die in samenwerking met ICT-Europa was opgesteld. Op vrijdag werd een demonstratie gehouden voor de Chinese ambassade en op zaterdag beklommen 38 deelnemers de hoogste berg van Tsjechië, Snezka (1603 m), met vlaggen naar de top. Martin Bursik, bestuurslid van ICT-Europe, droeg bij aan het succes van de rally.

Deze brede steun voor Tibet op 10 maart 2023 in heel Europa toont de aanhoudende solidariteit van vele naties met het Tibetaanse volk in zijn strijd voor vrijheid en mensenrechten.

Foto’s:

 

Voor de Chinese ambassade in Brussel

 

Jonge Tibet-supporter met Tibetaanse vlag gezien

 

Voor de Chinese ambassade in Den Haag

 

 

 

 

 

 

 

 

Tibetaanse vlag voor de Chinese ambassade in Den Haag

 

M. Bursik met 37 andere supporters van Tibet op Snezka in Tsjechië

 

Senator Hilser en Haiato Okamura hijsen de Tibetaanse vlag

 

 

 

Share this
21 september 2023

DALAI LAMA EERT ICT EUROPE OPRICHTER JAN ANDERSSON

Lees meer
24 augustus 2023

Amerikaanse visumbeperkingen voor Tibetaanse kostscholen

Lees meer