13 July 2017

Dood Liu Xiaobo is onuitwisbare smet op het blazoen van de Chinese Communistische Partij

Liu Xiaobo Foto: Liu Xiaobo

Bij het overlijden van Nobel Laureaat Liu Xiaobo wil Internationale Campagne voor Tibet langs deze weg haar condoleances overbrengen aan Liu Xia, de vrouw van Liu Xiaobo, en zijn familie en hen alle sterkte toewensen in deze voor hen toch al buitengewoon moeilijke tijd.

In het leven en in de dood vertegenwoordigde Liu Xiaobo het beste van wat China te bieden heeft. Zijn misdaad was het indienen van een petitie met de oproep voor democratie. Hij is het slachtoffer van de meedogenloze onderdrukking van de Chinese Communistische Partij tegen iedereen, die streeft naar vrijheid, mensenrechten en democratie.

Tot het laatst weigerde de Chinese regering binnenlandse en internationale humanitaire verzoeken voor inwilliging van Liu Xiaobo’s wens voor behandeling in het buitenland. Bovendien zullen de tragische omstandigheden van de dood van Liu Xiaobo voor altijd als een onuitwisbare schandvlek blijven kleven aan het blazoen van China.

Het minste dat China kan doen om haar afschuwelijke misdaad niet te verergeren, is openheid van zaken geven aan de eigen bevolking over wie Liu Xiaobo was en waar hij voor stond en de wensen van Liu Xia en haar familie voor hun toekomst in te willigen. 

Morgen neemt ICT deel aan de door Amnesty International georganiseerd wake bij de Chinese ambassade om 14.00 uur. ICT roept iedereen op om mee te doen en onze solidariteit te tonen aan deze bijzondere man.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer