15 May 2024

De EU4Tibet-campagne werd gepresenteerd in het Spaanse parlement

Madrid, 10 mei 2024 – Rigzin Gengkhang (Bureau van Tibet, Brussel), Thubten Wangchen (Casa del Tibet, Barcelona) en Wangpo Tethong (International Campaign for Tibet) waren uitgenodigd in het Spaanse parlement in Madrid. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Vereniging van Voormalige Afgevaardigden en Voormalige Senatoren, die aan het einde van de bijeenkomst ook voorstelde om een Parlementaire Vriendschapsgroep met Tibet op te richten. Dit is vergelijkbaar met de groep die vorig jaar door het Senaat werd opgericht, wat de eerste ondersteuningsgroep van een Spaanse openbare instelling voor deze zaak was.

Tijdens deze bijeenkomst presenteerde Wangpo Tethong ook de EU4Tibet-campagne in verband met de Europese verkiezingen. De Tibet-groepen in Europa willen dat het volgende Europees Parlement zijn activiteiten tegen de inmenging van China in onze democratieën en de transnationale repressie van Tibetanen die in onze landen wonen, versterkt. Dit moet de principes en waarden waarop de Europese Unie is gebaseerd, waaronder respect voor mensenrechten, de rechtsstaat, democratie en culturele diversiteit, bevorderen. Ten slotte moet Europa opkomen voor de vreedzame strijd van het Tibetaanse volk tegen de Chinese onderdrukking.

De partijen en kandidaten in Nederland zijn benaderd door Tibet-groepen in Nederland. Op de website https://eu4tibet.org/country/netherlands/ staan de kandidaten vermeld die de campagneoproep hebben ondertekend en daarmee hun steun voor Tibet hebben uitgesproken.

 

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...