28 August 2011

Dalai Lama informeert de premier en leiders van alle belangrijke partijen tijdens bezoek aan Groot Brittannië

28 mei 2008

De Dalai Lama begon dinsdag 20 mei aan een elfdaags bezoek aan Groot-Brittannië. Het is het na Duitsland, het tweede van vijf landen die de Tibetaanse spirituele leider aandoet.

Woensdag 21 mei ontmoette de Dalai Lama de leider van de oppositiepartij: de Conservatieve Partij. David Cameron zei: “Wij hadden vandaag een gesprek over de situatie in Tibet, en de kans op een dialoog met de Chinezen over grotere autonomie voor Tibet.” De Dalai Lama richtte zich ook tot leden van de All Party Parlementary Group for Tibet, een groep parlementsleden uit alle belangrijkste Britse politieke partijen.

Vandaag zal de Dalai Lama een ontmoeting hebben met Nick Clegg, de leider van de Liberale Democratische Partij en later op de dag zal hij deelnemen aan een hoorzitting over Tibet op uitnodiging van het parlementaire Comité voor Buitenlandse zaken.

Op vrijdag 23 mei verwacht de Dalai Lama een ontmoeting te hebben met premier Gordon Brown in het Lambeth Paleis, de Londense residentie van de Aartsbisschop van Canterbury.

Video: David Cameron, leider van de Conservatieve Partij, en William Hague, die binnen de Conservatieve Partij verantwoordelijk is voor Buitenlandse Zaken, bespreken hun ontmoeting met de Dalai Lama (www.conservatives.com).

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer