5 February 2015

Dalai Lama een van de tien van meest bewonderde mensen in de wereld

De Dalai Lama staat zevende op een internationale lijst van meest bewonderde mensen in de wereld, aldus een nieuwe poll, die de informatie verzamelde van panelleden in 34 landen. Bill Gates staat bovenaan op de door YouGov samengestelde internationale lijst, terwijl de Dalai Lama aan top staat in Frankrijk en Zweden, en hoog scoorde in Noorwegen, Duitsland en Denemarken. Hij kreeg echter geen noemenswaardige plaats op de lijsten van China en Nigeria. Op de internationale lijst stond Paus Franciscus net boven de verbannen Tibetaanse leider. 

(Bron: YouGov.uk)

YouGov, een internet onderzoeksbedrijf, concludeerde: “Humanitaire mensen worden wereldwijd meer bewonderd dan belangrijke wereldleiders als Barack Obama en koningin Elizabeth II, aldus een nieuwe peiling van 25.000 mensen in 23 landen.” 

De lijst kan hier worden bekeken

President Obama werd tweede op de internationale lijst met de Chinese leider Xi Jinping op de derde plaats. YouGov merkt op dat Xi “alleen een hoge positie krijgt in China – terwijl Obama in bijna elk land in de top 10 staat. Maar het is toch een teken van het toenemende belang van de snel groeiende landen in het globale beeld”. 
De Dalai Lama werd zesde op het overzicht van India’s meest bewonderde mensen, met de huidige premier Narendra Modi bovenaan de lijst, terwijl hij zevende staat in de Verenigde Staten, waar president Obama is de meest bewonderde is.
Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer