29 December 2011

Dalai Lama condoleert familie Václav Havel

19 december 2011

Dharamshala: Zijne Heiligheid de Dalai Lama sprak zijn diepe bedroefheid uit bij het vernemen van het overlijden van zijn goede vriend president Václav Havel.

In een brief aan zijn vrouw, mevrouw Dagmar Havlova, schrijft de Dalai Lama dat met zijn dood, de wereld een groot staatsman heeft verloren, wiens standvastige en onwankelbare vastberadenheid een belangrijke rol heeft gespeeld bij het brengen van vrijheid en democratie naar het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Hij was een bescheiden en moedige leider, voor wie de Dalai Lama zelf de grootste bewondering en respect had. Hij zal hem missen.
Zijne Heiligheid bracht in herinnering dat hij het ??voorrecht had van de ontmoeting met president Václav Havel in februari 1990 – enkele maanden nadat hij president werd na de Fluwelen Revolutie, die hij leidde in een buitengewone demonstratie van de macht van het volk. In de daaropvolgende twee decennia had hij de gelegenheid hem regelmatig te ontmoeten, het meest recentelijk in Praag op 10 december 2011.

Zijne Heiligheid sloot zijn brief af met het aanbieden van zijn oprechte deelneming aan mevrouw Dagmar Havlova en andere leden van hun familie en de mensen, die nauw met hem waren verbonden.

Hij verklaarde, dat misschien wel het beste eerbetoon waarmee president Václav Havel kunnen eren en herinneren, is dat wij zo goed mogelijk werken aan het realiseren van een meer vreedzame, open en rechtvaardige wereld.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer