27 August 2011

Chinese student van school gestuurd voor ontmoeting met de Dalai Lama

9 juli 2009

Bron: Epoch Times

De Chinese student Liu Jiangyong is van school gestuurd nadat hij tijdens een vakantie naar de Verenigde Staten de Dalai Lama heeft ontmoet, naast andere politieke figuren.

De 31-jarige student filosofie aan het Sichuan Institute of Social Science, was door PEN International uitgenodigd om de VS te bezoeken als lid van haar afdeling in de VS.

De school gaf volgens Liu toe dat de beslissing hem van school te sturen politiek van aard was en tot stand was gekomen onder druk van de lokale veiligheidsafdeling.Nadat de poging om hem zelf op te laten stappen mislukte, heeft het bestuur besloten Liu van school te sturen met het excuus dat hij ongeoorloofd afwezig was geweest. Liu verklaarde dat hij toestemming van school had gekregen voor zijn vertrek.

In een telefoon interview met Duowei.com verklaarde Liu dat hij van plan was om in hoger beroep te gaan en om in het uiterste geval de overheid voor het gerecht te dagen. ‘Ik kan het niet begrijpen waarom ik als filosofie student geen contact zou mogen hebben in het buitenland met politieke figuren.
Ik heb geen enkel artikel gepubliceerd over de ontmoetingen na mijn terugkomst.” Liu liet ook zijn bezorgdheid blijken over zijn persoonlijke veiligheid in China.

Hij werkte voor verschillende mediaorganisaties na zijn college en heeft regelmatig politieke kritiek gepubliceerd. Hij werd aangenomen op de Sichuan Institute for Social Sciences in 2007. In datzelfde jaar trad hij toe tot het Chinese PEN Centrum, dat door het Chinese Communistische bewind gezien wordt als een andersdenkende organisatie.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/19262/

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer