27 August 2011

Bijzonder optreden van TIPA

6 oktober 2009

ICT wil u op de hoogte brengen van een speciale gebeurtenis: het Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA) bezoekt na 12 jaar opnieuw Nederland! Met de wervelende voorstelling Colourful Tibet laten de Tibetaanse dansers en musici zien dat buiten Tibet de Tibetaanse cultuur nog springlevend is.

Na zijn vlucht in 1959 uit Tibet beschouwde de Dalai Lama het behoud van de unieke Tibetaanse cultuur als één van zijn speerpunten. Daarom richtte hij TIPA op als drager van deze bijzondere cultuur. Nu, 50 jaar later, is duidelijk dat jongere generaties vol energie en dynamiek het culturele erfgoed, dat in Tibet wordt bedreigd, levend houden.

De jubileumshow brengt een indrukwekkend en kleurrijk samenspel van beweging, imposante kostuums, zang en traditionele instrumenten uit alle delen van Tibet. De voorstelling toont het versmelten van kunst met boeddhisme, van eeuwenlang onveranderd gebleven sacrale dansen tot hedendaagse muziek. De moderne techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van visuals voor de digitele achtergrond, vormt samen met de kostuums en maskers een lust voor het oog.

Het tournee is in volle gang.

Zo. 11 okt. 14 uur Tropen Theater Amsterdam.
Kijk op www.ipatheater.nl of TIPA ook bij u in de buurt optreedt, zodat u kunt genieten van dit kleurrijke muziek- en dansspektakel.

Share this

Het laatste nieuws

15 May 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 May 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer