20 March 2022

Advocacy workshop voor jonge Tibetanen uit Nederland en België

Advocacy Workshop

Op 19 en 20 maart 2022 werd er namens de International Campaign for Tibet in Amsterdam een Advocacy Workshop georganiseerd. Een groep van 11 jonge Tibetanen uit België en Nederland nam deel aan de workshop. 

De Advocacy Workshop was gericht op het verbeteren van de capaciteiten om effectief te pleiten voor de Tibetaanse zaak met strategische planning en overtuigende communicatie naar het beoogde publiek. 

Het programma was gevuld met inzichtelijke sprekers: 

Harry van Bommel, voormalig Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, gaf een workshop over wat effectieve advocacy inhoudt. 

Vincent Metten, EU beleidsdirecteur bij International Campaign for Tibet in Brussel, legde uit hoe het Europese parlement werkt. 

Pim van Galen, journalist, legde uit hoe je de media kan gebruiken voor advocacy. 

Voor mij was de belangrijkste kracht van dit programma hoe ICT zijn connecties en netwerken kan gebruiken om al deze sprekers hun kennis en ervaring te laten delen. 

Namens de hele groep wil ik Wangpo Tethong, Christa Meindersma, Tenzin Choezom, Harry van Bommel, Vincent Metten en Pim van Galen hartelijk bedanken voor de leerzame ervaring. 

– Geschreven door Yeshe Gelek, een van de deelneemsters van de Advocacy Workshop

 

Share this
21 June 2024

Wereldmuziekdag en Gesmoorde Tibetaanse Melodieën

Op 21 juni vieren we World Music Day, ook bekend als Wereldmuziekdag. Het is een dag waarop muziek in al zijn ...

20 June 2024

Amerikaanse Delegatie bezoekt zijne heiligheid de Dalai Lama

Dharamshala - Een delegatie uit de Verenigde Staten heeft gisteren de Centrale Tibetaanse Administratie (CTA) bezocht en ontmoetingen gehad met ...