26 augustus 2011

Activiteiten ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Dalai Lama

1 juli 2010

Op 6 juli wordt de Dalai Lama 75 jaar. Zijn inzet voor wereldvrede, universele verantwoordelijkheid en mededogen inspireert mensen wereldwijd. Zijn onvermoeibare inspanningen voor tolerantie en wederzijds respect is een voorbeeld voor vele wereldleiders. Het streven naar een vreedzame en rechtvaardige Tibet leverde hem in 1989 de Nobelprijs voor de Vrede op. Ondanks de aanhoudende repressie in Tibet, blijft hij consequent vasthouden aan het oplossen van de Tibetaanse kwestie via dialoog met de Chinese leiders.

Om onze dankbaarheid te tonen voor zijn tomeloze inzet voor wereldvrede, universele verantwoordelijkheid en mededogen, vieren we zijn verjaardag door middel van de volgende feestelijke activiteiten;

Videoboodschap
Op initiatief van ICT feliciteert een aantal prominenten, onder wie Erica Terpstra, Rabbijn Soetendorp, Ruud Lubbers, Peter Slager (Bløf), Harry van Bommel (SP) en Mariko Peters (GroenLinks) de Dalai Lama met een persoonlijke videoboodschap. Naast hun hartverwarmende verjaardagswens betuigen zij hun steun voor een spoedige, vreedzame oplossing voor Tibet.

Oproep aan onze achterban
Meer dan 100.000 ICT-leden in Nederland en de Verenigde Staten doen mee aan de oproep een verjaardagswens in te sturen. Meer dan 3500 hartverwarmende verjaardagswensen zijn inmiddels ingestuurd, net als extra bijdrages zodat ICT haar activiteiten die de Dalai Lama zeer aan het hart liggen, kan voortzetten.

Publieke acties
ICT heeft ICT 60.000 Boomerang kaarten gedistribueerd in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Bezoekers van culturele uitgaansplekken, cafés en bioscopen kunnen deze verjaardagskaart met hun persoonlijke verjaardagswens aan de Dalai Lama gratis insturen.

Iedereen kan meedoen met deze actie door een persoonlijke verjaardagswens aan de Dalai Lama achter te laten op onze website www.savetibet.nl. ICT zorgt ervoor dat je felicitatie terecht komt bij de Dalai Lama.

Verjaardagsviering in Ruigoord in Amsterdam
Op 6 juli viert ICT samen met de Tibetaanse gemeenschap in Nederland een tweedaagse verjaardagsviering, waarbij naast een speciaal ‘lang leven’ gebed voor de Dalai Lama het vooral een feestelijk samenzijn is met een Tibetaanse lunch en diner buffet. Iedereen is van harte uitgenodigd om gezamenlijk deze bijzondere dag te vieren.
Klik hier voor meer informatie.
Share this

Het laatste nieuws

15 mei 2019

Voor de Nederlandse regering bestaat Tibet niet meer. China Notitie rept met geen woord over Tibet.

Lees meer
4 mei 2019

Tibet Actie Team in actie voor Tashi Wangchuk op Bevrijdingsfestival

Lees meer